Trump: Yüzyılın Anlaşması'nın siyasi ayağı eylülde açıklanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Yüzyılın Anlaşması planının siyasi kısmının işgal rejiminde 17 Eylül'de yapılacak parlamento seçimlerinden sonra ilan edileceğini açıkladı.

Haberler 20.08.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trump, konuyla ilgili yapt açklamada, Görünen o ki israil seçimlerinden sonraya kadar beklemek zorunda kalacam. Plann baz bölümlerini seçimlerden önce de açklayabiliriz. dedi.

gal rejimindeki Amerikan Büyükelçisi David Friedman gibi birçok kiinin plan için çaltklarn söyleyen Trump, igal rejimi ile Filistinliler arasnda barn en karmak sorun olduunu öne sürdü.

Filistinliler ile igalciler arasnda onlarca yl süren nefret bulunduuna iaret eden Trump, bütün bu nefretin varlnda bar plan hazrlamann zor olduunu söyledi.

Amerikan yönetimi, Trumpn bakanlk koltuuna oturduu 2017 ylnn bandan bu yana; Filistinlilerin daha çok taviz verdii, Kudüs kentinden ve mültecilerin dönü hakkndan vazgeçtii bir plan üzerinde çalyor.

ABD Bakan Donald Trumpn damad ve badanman Jared Kushner ve ekibi tarafndan hazrlanan plan Filistin davasn tasfiye etmeyi hedefliyor.

Yüzyln Anlamas plannn ekonomiyle ilgili bölümü Haziran aynda Bahreynin bakenti Manamada düzenlenen çaltayla kamuoyuna açklanmt.

Ana Sayfaya Git