Trump’ın paylaşımı Zuckerberg’e 7,2 milyar dolar kaybettirdi

ABD’de onlarca şirket, Başkan Donald Trump’ın şiddet içerikli paylaşımını silmeyen Facebook’tan reklamlarını geri çekti. Bu adımın, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e faturalandırıldığı ifade edildi.

Haberler 29.06.2020 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde polis memuru Derek Chauvin tarafndan gözaltna alnd srada öldürülen siyahi George Floyd için balayan protestolar iddet olaylarna dönümütü. ABD Bakan Donald Trump, protestolara ilikin yapt paylamda, Yama balarsa ate açarz dedi ve Twitter, tarihte ilk kez bir devlet bakannn paylamn iddet içerdii gerekçesiyle snrlandrd. Twittern bu admnn ardndan gözler Facebooka ve Mark Zuckerberge çevrildi ancak Zuckerberg, Trumpn söz konusu paylamnn Facebook kurallarn ihlal etmediini belirterek paylam silmedi ya da snrlandrmad.

ONLARCA RKET REKLAMLARINI FACEBOOKTAN GER çEKT

ABDde onlarca irket, paylamn silinmemesi üzerine Facebooktan reklamlarn geri çekti. Bu admn da finansal olarak Facebook CEOsu Mark Zuckerberge yansd ifade edildi. Facebookun hisselerinin yüzde 8,3 deer kaybettii ve Zuckerbergin servetinden 7,2 milyar dolar kaybettii ve toplam servetinin 82,9 milyar dolara dütüü ifade edildi. Öte yandan, Zuckerbergin dünyann en zenginleri listesinde de 4üncü sraya geriledii aktarld.

Ana Sayfaya Git