Trump'un DEAŞ Özel Temsilcisi McGurk: Türkiye'yi her hafta bilgilendiriyoruz

SURİYE'nin Rakka kentinde koalisyon güçlerinin hava desteği ile yürütülen operasyon için dün Rakka'ya giden ABD Başkanı Donald Turump'un DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk, Suriye'deki gelişmelerden her hafta Türkiye'yi haberdar ettiklerini söyledi. McGurk, "Türkiye, Rakka operasyonu sonrasıyla oldukça ilgili ancak bizim amacımız, Rakka'da yaşayan halkın kendi kaderini tayin etmesi ve geri dönecekler için ideal şartları oluşturmasıdır" dedi.

Haberler 30.06.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEAn ilan ettii hilafetin bakenti olarak gördüü Rakka kentinde Demokratik Suriye Güçlerinin yürüttüü operasyon için dün Rakkaya giden ve Rakka sivil meclisi ile DSG komutanlar ile görüen ABD Bakan Donald Trumpun DEA özel temsilcisi Brett McGurk, Ayn sa kasabasnda Dubaiden yayn yapan Ahbar El an televizyonuna konutu. McGurk Rakka operasyonunun planlarna uygun ilerlediini, Rakkann DEAn sözde bakenti olduunu ve çatmalarn sokak sokak yapldn göz önüne alndnda, Rakkay ele geçirmenin zaman alacan söyledi.

DEAIN ELNDEN KURTARACAIZ

Yerel güçlerle yaptklar ibirlii ile emin admlarla Rakkay DEAn elinden kurtaracaklarn kaydeden ABDli özel temsilcisi Brett McGurk, Türkiyenin Suriye snrna yapt ynak ve bunun Rakka operasyonunu etkileyip etklemeyecei ile ilgili soru üzerine öyle konutu:

u an Rakkada herey, durumun zorluundan dolay zaman alacak. Biz Türkiyeyi her hafta gelimelerden haberdar ediyoruz. Türkiye, Rakka operasyonu sonrasyla oldukça ilgili ancak, bizim amacmz, Rakkada yaayan halkn kendi kaderini tayin etmesi ve geri dönecek vatandalar için ideal artlar oluturulmasdr. Rakka operasyonunun zarar görmemesi en büyük hedefimiz. Sanyorum Rakkada DEAn önemli komutanlar ehri terk etmilerdir ancak, bölge dndan gelerek DEAa katlm olanlarn, sözde bakenti korumak için, hala burada olduklarn düünüyoruz. Rakka operasyonunun en büyük amac, yurtdndan gelerek DEAa katlanlarn burada öldürülmesidir.

Ana Sayfaya Git