Türk ve Rus heyetleri Moskova'da İdlib'i görüşüyor

Türk ve Rus heyetleri, Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki durumu ele almak üzere Moskova'da bir araya geldi.

Haberler 18.02.2020 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Dileri Bakanl binasnda basna kapal yaplan görümede Türk heyetine Dileri Bakan Yardmcs Büyükelçi Sedat Önal bakanlk ediyor. Türk ve Rus heyetlerinde diplomatlarn yan sra askeri yetkililer ve istihbarat yetkilileri de bulunuyor.

Türkiye ve Rusya arasndaki görümeler, dlibde rejim güçlerinin Türk askerlerinin bulunduu gözlem noktalarna saldrmas ve Soçi mutabakatlarn ihlal etmesi nedeniyle geçen haftalarda balamt.

lk olarak Rusya Dileri Bakan Yardmcs Büyükelçi Sergey Verinin ve Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev bakanlnda, Rusya askeri ve istihbarat temsilcilerinden oluan heyet Ankarada görümeler yapmt.

Bu görümelerde, Türk heyeti Soçi Mutabakatnn açkça ihlal edildiini belirterek, Rusya Federasyonunun üzerine düen sorumluluu yerine getirmesi gerektii mesaj vermiti.

Ancak bu görümelerden bir sonuç alnamamt.

Ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin bir telefon görümesi yaparak, dlibdeki son gelimeler bata olmak üzere bölgesel konular ele almt.

Cumhurbakan Erdoan, daha önce yapt açklamada, dlibdeki çözümün, rejimin saldrganlnn bir an önce durdurulmas ve daha önce varlan anlamalardaki snrlara çekilmesi olduunu söylemi, aksi takdirde ubat ay bitmeden Türkiyenin bu ii yapacan belirtmiti.

Hafta sonu Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov da Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ile yapt görümede, Suriye konusunda Türkiye ile Rusyann yapt bütün anlamalarn uygulanmasna yol bulmak amacyla görümeleri sürdürdüklerini ifade etmiti.

Ana Sayfaya Git