Türkiye'den 5 ülkeye sağlık malzemesi yardımı

Türkiye, koronavirüsle mücadele eden Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya askeri kargo uçağıyla maske, tulum ve tanı kiti gönderdi. Yardım paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözü yer aldı.

Haberler 09.04.2020 - 02:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla balkan ülkeleri için maske, tulum ve tan kiti hazrlad. Askeri personel tarafndan paketlenen salk yardm malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanna getirildi. Kargo paketleri üzerinde Türkiye ve yardm gönderilen ülkelerin bayraklar ile Hz. Mevlanann, Ümitsizliin ardnda nice ümitler var, karanln ardnda nice güneler var sözleri yer ald. Ayrca paketler üzerinde Türkiyeden sevgilerle notuna yer verildi. Kargo paketleri, askerler tarafndan askeri kargo uça A400 Mye yüklendi. Uçak, daha sonra Ankaradan havaland. Uçak, önce Srbstann bakenti Belgrada, ardndan Saray Bosna, Karada, Üsküp ve Pritineye giderek yardm malzemelerini teslim edecek.

Milli Savunma Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamada, Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann talimatyla Salk Bakanl tarafndan hazrlanan maske, tulum ve tan kitleri TSKya ait uçak ile Srbistan, Bosna Hersek, Karada, Kuzey Makedonya ve Kosovaya ulatrlacak denildi.

UçAK SIRBSTANA ND

Türkiyenin koronavirüsle mücadele eden Kuzey Makedonya, Karada, Srbistan, Bosna Hersek ve Kosovaya gönderdii salk malzemelerini tayan uçak, ilk durak olan Srbistana indi. Milli Savunma Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamada, COVID-19 ile mücadelede kullanlacak salk malzemelerini tayan TSKya ait uçamz, ilk dura olan Srbistana indi. Uçamz ve görevli personelimizi Srbistan Savunma Bakan Aleksandar Vulin ve Bakan Yardmcs karlad denildi.

UçAK BOSNA HERSEKE ULATI

Türkiyenin koronavirüsle mücadele eden 5 ülkeye gönderdii salk malzemelerini tayan uçak, Srbistann ardndan Bosna Herseke ulat. Milli Savunma Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamada, Salk malzemelerini tayan uçamz Bosna Herseke ulat. Uça ve görevli personelimizi Bosna Hersek Güvenlik Bakan Fahrudin Radoni ve Büyükelçimiz Haldun Koç karlad. Cumhurbakanmz Sn. Erdoann Bosna Hersek Devlet Bakanl Konseyi Bakan efik Caferoviçe yazd mektubun takdim edilmesi ve salk malzemelerinin teslim edilmesinin ardndan uçamz Karadaa hareket etti denildi.

Ana Sayfaya Git