Türkiye’den Arakanlı Müslümanlara yardım eli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar hem yardım olarak hem de siyasi çözüm olarak. Çözülmesi gereken mesele. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor." dedi.

Haberler 08.09.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emine Erdoan ve beraberindeki heyet, Arakanl snmaclarn Bangladete barndklar Kutupalong Kampn ziyaret etti. Yaanan olaylar hakknda madurlardan bizzat bilgi alan Erdoan, u ifadeleri kulland:

nsan olarak etkilenmemek mümkün deil. Allah yardmclar olsun. nallah bütün dünya bu konuya eilir, dikkate alrlar hem yardm olarak hem de siyasi çözüm olarak. çözülmesi gereken mesele. Bu çada böyle bir vahet inanlr gibi deil ve dünyann gözü önünde cereyan ediyor. Eer suçlu varsa suçluya yönelik yaplmal bu yaplanlar ama normal insanlara, halka bu yaplmamal.

Erdoan, uluslararas topluma çar yaparak, Hepimizin çoluk çocuu var. Bizim çocuumuz deil diye görmezden gelemeyiz. Hepimiz sorumluyuz bunda. Buraya bunun için geldik. Dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Yardm için geldik. Lütfen elinden gelen her eyi yapsn herkes. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoann da bu konuyu Birlemi Milletlere (BM) tayacan dile getiren Erdoan, Cumhurbakan Erdoann bunlar orada anlatacan ama hepsinin bu konuya duyarl olmas gerektiini vurgulad.

Heyette yer alan Dileri Bakan Mevlüt çavuolu da Myanmardaki iddet olaylarndan kaçarak kampa gelen Arakanl Müslümanlarn yannda olduklarn göstermek için Bangladee geldiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Buradaki insanlarn yannda olduumuzu göstermek istedik. Bunu düzenli bir ekilde Uluslararas Göç Örgütü ile beraber sürdüreceiz. Ayrca Bangladeli dostlarmza da u mesaj veriyoruz: Bu insanlara birlikte yardm edelim.

Buradan tüm dünyaya, buradaki durumu göstermek istiyoruz. Sadece göstermek yetmez. çabalarmz devam ediyor. Cumhurbakanmzn bandan beri sürdürdüü çabalardan artk sonuç almak istiyoruz. Astanada slam dünyasndan gelen liderlerle toplant yapacaz. Sonra New Yorkta geniletilmi toplant yaparak Arakan sorununa kalc bir çözüm bulmak istiyoruz.

Myanmar makamlaryla da temasa geçtiklerini belirten çavuolu, Cumhurbakan Erdoan, Suu çii (Myanmar Dileri Bakan ve Devlet Bakanlndan Sorumlu Devlet Bakan) ile görütü. Arakanl Müslümanlara yönelik saldrlarn durmas gerektiini söyledik. Bize, ellerinden geleni yaptklarn söylediler. Ancak bizim gördüümüz baz fotoraflar ve görüntüleri görmezden geliyorlar. Ama bu konuya birlikte bir çözüm bulmamz gerekiyor. eklinde konutu.

Emine Erdoan ve beraberindeki heyet, Arakanl snmaclarn kald Kutupalong Kampn ziyaret ettikten sonra kamp yetkililerinden bilgi ald.

Kampta kalan Arakanl Müslümanlara yardm datan Emine Erdoan, Bakan çavuolu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya kampta kalan ailelerin yaadklar aclar dinledi. Snmaclarn yaadklar zorluklar anlatmasnn ardndan duygulanan Erdoan, baz çocuklar kucana alarak sarld.

Kamp ziyaret eden Türk heyete büyük ilgi gösteren Arakanl Müslümanlar, datlan yardmlarn ardndan heyetle fotoraf çektirdi.

Emine Erdoan, ziyaretin ardndan kamptan ayrld.

Ana Sayfaya Git