Türkiye'den BM Cenevre Ofisi ve İsviçre'ye nota

Türkiye, Birleşmiş Milletlerin (BM), terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde SDG'ye komutanlık eden PKK teröristi "Ferhat Abdi Şahin" ile üyelerin bilgisi dışında bir araya gelerek sözde "eylem planı" imzalamasını, BM Cenevre Ofisi ve İsviçre makamları nezdinde protesto etti.

Haberler 05.07.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilciliinden edinilen bilgiye göre Temsilcilik, BM Cenevre Ofisi Genel Direktör Vekili nezdinde giriimde bulunarak eylem plannn imzalanmasndan duyduu infiali aktard.

Daimi Temsilcilik, sözlü protestosunun hemen ardndan gerek BM Cenevre Ofisine gerekse de sviçre makamlarna resmi protesto notas verdi.

Temsilcilik, her iki makama da gönderdii protesto notasna, PKK teröristi Ferhat Abdi ahinin Interpol tarafndan krmz bültenle arandna ilikin belgeyi de ilitirdi.

PEDERSENDEN DE GZLEDLER

Daimi Temsilcilik ayrca BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersenin ofisiyle irtibata geçerek eylem plan imzalamasndan haberdar olup olmadklarn sordu.

Pedersenin ofisinde çalan yetkililer ise cumartesi gerçekleen imza töreninden bilgileri olmadn Türk diplomatlara iletti.

BM törenle anlama imzalamt

BM, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK ile bünyesindeki çocuk savaçlar brakmas için resmi törenle anlama imzalamt.

BMden yaplan açklamada, SDGnin, bu anlamayla çocuklar savaç olarak kullanmamay, bünyesindeki kz ve erkek çocuklarn belirleyerek ayrmay ve bu konuda önlemler almay taahhüt ettii bildirilmiti.

BM raporuna göre, YPG/PKK, 2016da bünyesinde 46 çocuk savaç bulundururken, bu say 2017de yaklak 5 kat artarak 224e çkmt.

Ana Sayfaya Git