"Türkiye'nin güvenliği mutlaka sağlanmalıdır"

"Türkiye'nin güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Amerikalılar, Suriye Kürtlerinden oluşan bir grubu kötü emelleri için kullanmak istiyor ve onlardan bir piyade alayı oluşturmayı hedefliyor"

Haberler 07.10.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Dileri Bakan Muhammed Cevad Zarif, Türkiyenin güvenliinin mutlaka salanmas gerektiini belirterek, ABDnin Suriye Kürtlerinden oluan bir grubu emelleri için kullanmak istediini söyledi.

Milletvekillerinin sorularn yantlamak üzere ran Meclisine giden Zarif, gündemdeki konularla ilgili açklamalarda bulundu.

Türkiyenin Fratn dousunda olas askeri operasyonuna ilikin, Türkiyenin güvenlii mutlaka salanmaldr. diyen Zarif, unlar ifade etti:

Amerikallar, Suriye Kürtlerinden oluan bir grubu kötü emelleri için kullanmak istiyor ve onlardan bir piyade alay oluturmay hedefliyor. Bu, küçük bir gruptur ve kesinlikle Suriyedeki Kürt kardelerimiz de bu yaklama muhaliftir. Irak Bölgesel Yönetiminin yetkilileri de bu siyaseti tasvip etmiyor.

TÜRKYENN GÜVENL SALANMALI

Hiç kimsenin kendi topraklarnn bakalarna saldr için kullanlmasna izin vermemesi gerektiini dile getiren Zarif, Bölge güvenlii, ülkelerin toprak bütünlüü ile egemenliine sayg göstermek ve bata Kürt kardelerimiz olmak üzere tüm sakinlerinin hukukuna riayet etmekle gerçekleir. eklinde konutu.

Bölgede askeri çözümlerden yana olmadklarn belirten Zarif, u deerlendirmelerde bulundu:

Bu sorunu, Irak Kürdistan Bölgesi, Suriye hükümeti ve Suriyeli Kürt gruplar ile i birlii yaparak, Suriye ve Türkiyenin de askeri koordinasyonuyla, Kürtlerin, Araplarn ve Suriyenin kuzeydousundaki dier sakinlerin zarar görmeyecei ekilde çözmek için çaba gösteriyoruz.

Zarif, ABDnin talebi üzerine Avustralyada tutuklu bulunan 3 ranlnn serbest brakldn ve ikisinin ülkeye döndüünü ancak birinin dönüüne izin verilmediini söyledi.

Ana Sayfaya Git