Türkiye'nin NATO üyeliğinin 68. yıl dönümü

NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, NATO'nun, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenlik ve istikrarının korunmasında vazgeçilmez bir aktör olmaya devam ettiğini bildirdi.

Haberler 19.02.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bak, Türkiyenin NATO üyeliinin 68. yl dönümü dolaysyla yapt yazl açklamada, NATOnun, tarihin en baarl savunma ittifakn oluturduunu, Türkiyenin de bu ittifakta tam yetkiyle söz sahibi olduunu belirtti.

NATOnun, güvenlik snamalarnda bugüne kadar Türkiyenin yannda yer aldna iaret eden Bak, NATO, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenlik ve istikrarnn korunmasnda vazgeçilmez bir aktör olmaya devam etmektedir. Türkiye ve NATO, bir aile olarak gelecekteki güvenlik tehditlerine kar birlikte çalmaya devam edecektir. üphesiz Türkiye, bugüne kadar NATOnun güvenlik emsiyesinden faydaland gibi NATO operasyonlar ile misyonlarna güçlü bir katlm göstererek ülkemizin bir güvenlik tüketicisi deil, güvenlik salaycs olma niteliini somut bir ekilde ortaya koymutur. dedi.

Bak, NATO PAnn kurumsallam parlamenter diplomas kuruluu olarak 60 yl akn süredir diyalog temelinde faaliyet gösterdiini, bu ilevi ile NATOnun yumuak gücünün önemli unsuru olmaya devam ettiini kaydetti.

NATO PA Türk Delegasyonu olarak müttefik ülkelerdeki muhataplaryla yakn i birlii içinde youn çalmalar gerçekletirdiini anmsatan Bak, NATO PA Türk Delegasyonunun, bar, istikrar ve güvenlie her türlü destei salama kararllyla çalmalarna en etkin ekilde devam edeceini vurgulad.

Ana Sayfaya Git