Türkiye'ye ‘İran tankeri’ uyarısı

ABD, Cebelitarık'tan serbest bırakıldıktan sonra Mersin limanına doğru seyreden İran petrol tankeri engellenmesi gerektiği konusunda Türkiye'yi uyardı.

Haberler 26.08.2019 - 23:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danman John Bolton Twitter hesabndan yapt açklamada, ran petrol tankeri Adrian Darya 1in engellenmesi gerektiini belirterek, Limanda ya da denizde boaltma yapmamas için herkes görevinin banda. rann yasad güçleri finanse etmek, dünyay istikrarszlatrmak ve uluslararas yaptrmlar delmesini engellemek için herkes görev banda. Adrian Darya 1 ile Türkiyeye giden yasad petrolün limanda veya denizde boaltlmasna izin verilmemeli. dedi.

ran ile ngiltere arasnda yaanan gerilimin ardndan Cebelitarktan serbest braklp ad Grace 1den Adrian Darya 1e çevrilen rana ait petrol tankeri, Yunanistann Kalamata Limanna gitmek istemi, ancak ABD tehditi üzerine Yunanistan petrol tankerini limanlarna sokmayacan açklamt.

Adrian Darya 1in, 31 Austos tarihinde Mersin ulamas bekleniyor.

Öte yandan ran Hükümet Sözcüsü tarafndan yaplan açklamada, Cebelitarktan serbest braklan ve Türkiyeye gidecei bildirilen petrol tankerini sattklarn ve nereye gideceine sahibinin karar vereceini açklad.

Ana Sayfaya Git