Türkiye'ye ‘İran tankeri’ uyarısı

ABD, Cebelitarık'tan serbest bırakıldıktan sonra Mersin limanına doğru seyreden İran petrol tankeri engellenmesi gerektiği konusunda Türkiye'yi uyardı.

Türkiye'ye ‘İran tankeri’ uyarısı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran petrol tankeri Adrian Darya 1'in engellenmesi gerektiğini belirterek, 'Limanda ya da denizde boşaltma yapmaması için herkes görevinin başında. İran'ın yasadışı güçleri finanse etmek, dünyayı istikrarsızlaştırmak ve uluslararası yaptırımları delmesini engellemek için herkes görev başında. Adrian Darya 1 ile Türkiye'ye giden yasadışı petrolün limanda veya denizde boşaltılmasına izin verilmemeli.' dedi.

İran ile İngiltere arasında yaşanan gerilimin ardından Cebelitarık'tan serbest bırakılıp adı 'Grace 1'den 'Adrian Darya 1'e çevrilen İran'a ait petrol tankeri, Yunanistan'ın Kalamata Limanı'na gitmek istemiş, ancak ABD tehditi üzerine Yunanistan petrol tankerini limanlarına sokmayacağını açıklamıştı.

Adrian Darya 1'in, 31 Ağustos tarihinde Mersin ulaşması bekleniyor.

Öte yandan İran Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Cebelitarık'tan serbest bırakılan ve Türkiye'ye gideceği bildirilen petrol tankerini sattıklarını ve nereye gideceğine sahibinin karar vereceğini açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz