Türklerden Ermeni iddialarına karşı protesto

ABD'nin başkenti Washington'da toplanan yüzlerce Türk, 1915 olayları nedeniyle Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde eylem yapan Ermenileri protesto etti.

Haberler 26.04.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Washington Büyükelçilii Rezidansnn bulunduu meydan, 1915 olaylar dolaysyla protesto eylemi gerçekletiren Ermeniler ile onlar protesto eden çok sayda Türkün eylemine sahne oldu.

Ellerinde Türk bayraklaryla Ermeni iddialarnn gerçei yanstmadn vurgulayan Türk vatandalar ile onlara destek olan Azerbaycan ve Ahska Türkleri, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin (TASC) organize ettii etkinlikte bir araya geldi.

EHT DPLOMATLARIN ADLARI OKUNDU

Washington DC polisinin youn güvenlik önlemi ald eylem srasnda stiklal Mar okuyan grup, daha sonra Ermeni teröristlerin ehit ettii Türk diplomatlarn isimlerinin okunmasna elik etti.

TASC E Bakanlar Halil Mutlu ile Günay Evinch de yaptklar konumalarda o dönemde Ermeni komitaclar tarafndan katledilen Anadolu insannn acsnn görmezden gelinmesinin hakszlk olduunu dile getirdi.

Türkiyenin Washington Büyükelçisi Serdar Klç ise söz konusu Ermeni iddialarnn, tarihi gerçeklerle hiçbir ekilde örtümediini vurgulad.

Klç, ABD Bakan Donald Trumpn açklamasnda Meds Yeghern ifadesinden baka bir sknt daha var. O dönemde Ermeni Tanak çetelerince katledilmi binlerce Müslüman var. Onlarn aclar niçin yok saylyor? ifadesini kulland.

Türkiyenin ortak tarih komisyonu önerisinin Ermeniler tarafndan kabul edilmediine dikkati çeken Klç, Bundan yüzyl önce meydana gelmi bir olay hakknda bir kanaate varmak, ABD Bakannn ya da senatörlerin yetkisinde olan bir konu deildir. Siz herhangi bir ortak tarih komisyonunun ya da mahkemenin sonuca varmad bir konuda çkp görü bildiriyorsunuz ve bunu da tarafl bir ekilde yapyorsunuz. Bir tarafn aclarndan bahsedip dier tarafn aclarn görmüyorsunuz. Bu adil deil. Biz, bu açklamay kabul etmiyoruz. dedi.

Karlkl sloganlarn atld ve yaklak 2,5 saat süren gösteriler, olaysz sona erdi.

Ana Sayfaya Git