Uçaklar peş peşe indi

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığının (EUCOM), İsrail'e Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) sistemi konuşlandırdığı bildirildi.

Haberler 06.03.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EUCOMdan yaplan açklamada, ABDnin, srailin bölgesel güvenliine balln göstermek için, ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanl, Savunma Bakannn talimat üzerine, Savunma Bakanl Dinamik Kuvvet Uygulama konsepti kapsamnda mart banda sraile Terminal Yüksek rtifa Alan Savunma sistemi konulandrd ifadelerine yer verildi.

SRALDE ABD ADIMI

Sistemlerin srailde ne kadar kalaca bilgisine yer verilmezken açklamada, Konulandrma süresince askerlerimiz srailde çeitli yerlerde görev alacak ve srailin mevcut hava ve füze savunma yapsna ilave operasyonel prosedürler konusunda altrma yapacaklar denildi.

ABD askerlerinin srailin THAAD sistemine a balants ve dier gereksinimlerini tespitinin yan sra sistemin srail sistemleri ile çalabilirlii ve ortak savunma hazrlklar konusunda da tatbikat yapaca belirtildi.

Açklamada, sraile sevk edilen THAAD sistemlerinin Teksastaki Fort Bliss üssünden nakledildii kaydedildi. THAAD sistemi, ABDnin elindeki en güçlü birleik hava savunma sistemi olarak biliniyor. ABD daha önce Kuzey Koreye kar bu sistemleri Güney Koreye de konulandrmt.

Ana Sayfaya Git