Ürdün ordusu: Suriye sınırında 27 uyuşturucu kaçakçısı öldürüldü

Ürdün ordusu, Suriye sınırında 2011'den bu yana kaçakçılara karşı gerçekleştirilen en büyük güvenlik operasyonunda 27 uyuşturucu kaçakçısının öldürüldüğünü duyurdu.

Haberler 28.01.2022 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amman

Konuya ilikin Ürdün ordusundan yaplan yazl açklamada, Dou Askeri Bölgesi, perembe günü afak vaktinde güvenlik güçleriyle koordineli olarak, Suriyeden gelen çok miktarda uyuturucu ve kaçakçla yönelik giriimlerin yapld çeitli cephelerde e zamanl özel operasyonlar düzenledi. ifadelerine yer verildi.

Operasyonla uyuturucu maddelerin girii ve kaçakçlk giriimlerinin engellendii belirtilen açklamada, Yeni oluturulan angajman kurallar, farkl silahl gruplar tarafndan desteklen kaçakçlara kar uyguland. Operasyonda 27 kaçakç öldü, çok sayda kii de yaralanarak Suriye topraklarna geri kaçt. ifadeleri kullanld.

Açklamada ayrca zorlu hava koullar ve kar birikmesi nedeniyle bölgede ön inceleme yapld ve çok miktarda uyuturucu madde ele geçirildii belirtilerek, bölgede arama çalmalarnn devam ettii kaydedildi.

Ürdünün Suriye ile olan snr bölgesinde son zamanlarda güvenlik güçleri ve kaçakçlarla yaanan çatmalarda biri subay olmak üzere baz askerler hayatn kaybetmiti. Ürdün ordusu yaanan olaylarn ardndan angajman kurallarn deitirmeye yönelmiti.

Ürdün, geçtiimiz yllarda özellikle snr komular Suriye ve Irakta kötüleen güvenlik durumunun bir sonucu olarak yüzlerce szma ve kaçakçlk giriimine tank oldu.

Ana Sayfaya Git