Ürdün Vakıflar Bakanı: Mescid-i Aksa bölünemez

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Abdunnasır Ebu'l-Basal, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait kutsal bir hak olduğunu, zaman ve mekân olarak bölünemeyeceğini söyledi.

Haberler 28.08.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Ebul-Basal, Kudüs Vakflar Konseyine ve bata Genel Müdür Azzam El-Hatib olmak üzere tüm çalanlarna, bekçilere ve imamlara, Memurlar ve çiler Derneine desteini ifade etti.

Azzam El-Hatib ile yapt telefon görümesinde slami Vakflar görevlilerine yönelik saldrlar konusunda uyarda bulunan Ürdün Vakflar Bakan, El-Hatibin igalciler tarafndan ifade vermeye çarlmasn da eletirdi.

Ebul-Basal, Bu, hiçbir ekilde kabul edilemez. çünkü o Kudüs vakflarnn idaresinden sorumlu Ürdünlü bir görevlidir. diyerek, El-Hatibin ve dier çalanlarn Mescid-i Aksa üzerindeki Haimi vesayetini temsil ettiklerini belirtti.

Ürdünlü Bakan, Kudüs Vakflar Dairesinde çalanlarn, Mescid-i Aksa bekçilerinin ve Kudüs Vakflar Konseyinin idari yönden Ürdün Vakflar Bakanlna bal olduunu hatrlatt.

Yahudi igalcilerin, Knesset üyelerinin ve igal askerlerinin Mescid-i Aksaya silah zoruyla düzenledikleri basknlar knayan Ebul-Basal, dünyadaki tüm Müslümanlar öfkelendiren ve inciten basknlara son verilmesini istedi.

Ürdünlü Bakan, çok sayda askerin Mescid-i Aksaya girmesinin igal giriimi olduunu kaydederek Mescid-i Aksann statüsünü deitirme çabasnn sonuçlarndan igal yönetiminin sorumlu olacan ifade etti.

Ana Sayfaya Git