Ürdün'de İsrail ve ABD'nin Filistin'e yönelik ihlalleri protesto edildi

Ürdün'ün başkenti Amman'da, İsrail ve ABD'nin Filistinlilere yönelik ihlalleri ve Yüzyılın Anlaşması Planı'na tepki amacıyla gösteri düzenlendi.

Haberler 07.12.2019 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ürdündeki baz sendikalar ve siyasi isimleri bünyesinde barndran Yüzyln Anlamas Planyla Mücadele Ulusal Koalisyonu tarafndan bakent Ammanda Filistine destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, El-Hüseyni Camisinden En-Nahl Meydanna kadar yürüdü.

Yürüyüe, El-Islah Koalisyonu Bakan Abdullah Akayile, Milletvekili Suud Ebu Mahfuz, slami çalma Cephesi Partisi Genel Sekreteri Murad el-Adayile ile eski Milletvekili Ali Ebu es-Sukkerin yan sra çok sayda Ürdünlü katld.

Yüzyln Anlamas yok olma yolunda, Halk, Filistinin özgürlemesini istiyor eklinde sloganlar atan göstericiler, srailin Filistin topraklarndaki ihlallerine tepki gösterdi.

Burada, AA muhabirine konuan Genel Sekreter Adayile, Ürdünlülerin Yüzyln Anlamas Plan ve Filistin meselesinin tasfiyesini reddettiini söyledi.

El-Islah Koalisyonu Bakan Akayile ise Ürdün hükümetinin, Filistin meselesi konusunda yetersiz kaldn savundu. Akayile, ülkeye yönelik iç ve d tehditler karsnda direni gösterecek ve onlar bertaraf edebilecek güçlü bir hükümete ihtiyaç duyulduunu kaydetti.

- Yüzyln Anlamas Plan

ABD Bakan Donald Trumpn srail-Filistin meselesine çözüm bulmak amacyla hazrlad öne sürülen Yüzyln Anlamas plannn detaylar netlemese de uluslararas basnda buna ilikin baz bilgiler yer alyor.

Haberlere göre, anlama Kudüsün tamamnn sraile braklmas ve Bat eriadaki yasa d Yahudi yerleim birimlerinin büyük bölümünün varln sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor.

Planda, srailin topraklarndan sürdüü 6 milyona yakn Filistinli mültecinin dönü hakkna ise deinilmedii dile getiriliyor.

Ana Sayfaya Git