'Vegan terörü!' Fransa'da isyan

Fransız kasaplar, ülkedeki kasap ve şarküterilere yönelik 'vegan terörü' karşısında hükümetten yardım istedi.

Haberler 27.06.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransz Kasap ve arkütericiler Konfederasyonu (CFBCT) Bakan Jean-François Guihard, çileri Bakan Gerard Collomba bir açk mektup yazarak ülkedeki kasap ve arkütelere yönelik vegan terörizmi konusunda yardm istedi.

Guihard, Facebooktan yaymlad mektubunda Birkaç aydr ülkemizdeki 18.000 kasap esnaf, vegan yaam tarznn medyaya yansmasnn sonuçlarndan endieli. Yurttalarmzn gda tercihlerine sayglyz ancak nüfusun bir ksmnn kendi yaam tarz ve ideolojisini geri kalan çounlua dayatmak istemesi bizi derinden sarst ifadelerini kulland.

Birkaç aydr ülke genelindeki arküteri ve kasap dükkanlarna yapay kan ve tala saldrlar gerçekletiini, ülkenin güneyindeki Trebesteki bir saldrda bir kasabn öldürülmesi sonras Facebookta Bir katilin, bir terörist tarafndan öldürülmesinden üzüldünüz mü? Ben üzülmedim. Adalet saland diye yazan bir kadnn ceza aldn ve son olarak bir baka aktivistin de radyoda dükkanlarn camlarnn krlmasn halk kanunu olarak adlandrdn anlatan Guihard, çileri Bakanna bu eylemlere kar ne gibi önlemler alacan sordu.

Guiharda göre bu saldrlarn bir çeit terörizm saylmas gerekiyor:

Kasaplara ve tüm endüstriye yönelik bu saldrlar bir çeit terörizmden baka bir ey deil. çünkü baz kiiler ve örgütlerin yaymak istedii terörün tek bir amac var: Fransz kültürünün, kasaplarn, hayvanclkla uraanlarn, peynir üreticilerinin ve balkçlarn bilgisine çok ey borçlu olan bütün bir ksmn yok etmek. Bir grup fanatiin emirleri ve nefreti olmadan, sakince çalmak istiyoruz. Huzur içinde çalmamza ve Franszlarn istediklerini yemesine izin verdiiniz için teekkürler!

Ana Sayfaya Git