(Video) İsveç: tavsiyeleri dikkatle inceleyeceğiz

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları ele almak amacıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısından çıkan kararı dikkate aldıklarını belirtti.

Haberler 01.08.2023 - 11:23 Son Güncelleme : 01.08.2023 - 11:23

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kuran-ı Kerime yönelik saldırıları ele almak amacıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısından çıkan kararı dikkate aldıklarını belirtti. Billström, İsveç Devlet televizyonu SVTye, İİT 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı ve ülkedeki Kuran-ı Kerim yakma provokasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İİT toplantısından çıkan karara ilişkin Billström, Karar bir dizi teklif ve tavsiye içeriyor. Bunları dikkatle inceleyeceğiz ve İİT ülkeleriyle önemli diyaloğumuzu sürdüreceğiz. Hükümet, İsveçteki gösterilerde bireyler tarafından gerçekleştirilen İslamofobik eylemlere mesafeli duruyor. Adalet Bakanlığı, düzen yasası ile ilgili yeni bir analiz çalışması yapıyor. ifadelerini kullandı. İİT toplantısının ardından yapılan açıklamada, İsveç ve Danimarkada Kuran-ı Kerimin kutsallığına yönelik yapılan mükerrer saldırıların şiddetle kınandığı ifade edilmişti.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git