(Video) İsveç: tavsiyeleri dikkatle inceleyeceğiz

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları ele almak amacıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısından çıkan kararı dikkate aldıklarını belirtti.

(Video) İsveç: tavsiyeleri dikkatle inceleyeceğiz

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları ele almak amacıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısından çıkan kararı dikkate aldıklarını belirtti. Billström, İsveç Devlet televizyonu SVT'ye, İİT 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı ve ülkedeki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İİT toplantısından çıkan karara ilişkin Billström, "Karar bir dizi teklif ve tavsiye içeriyor. Bunları dikkatle inceleyeceğiz ve İİT ülkeleriyle önemli diyaloğumuzu sürdüreceğiz. Hükümet, İsveç'teki gösterilerde bireyler tarafından gerçekleştirilen İslamofobik eylemlere mesafeli duruyor. Adalet Bakanlığı, düzen yasası ile ilgili yeni bir analiz çalışması yapıyor." ifadelerini kullandı. İİT toplantısının ardından yapılan açıklamada, İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in kutsallığına yönelik yapılan mükerrer saldırıların şiddetle kınandığı ifade edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz