(Video) Ukrayna'dan Erdoğan'ın sözlerine cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin'le yaptığı görüşmede, "Ukrayna yönetiminin yaklaşımlarını yumuşatması gerekiyor." sözüne Kiev'den, "Gerçekçi olalım ve var olmayan seçenekleri tartışmayı bırakalım." yanıtı geldi.

Haberler 06.09.2023 - 15:40 Son Güncelleme : 06.09.2023 - 15:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinle Soçideki görüşmesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Özellikle Ukraynanın burada Rusya ile müşterek adımların atılabilmesi noktasında yaklaşımlarını yumuşatması gerekiyor. dedi.

Erdoğanın sözlerine, Kiev yönetiminden yanıt geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiynin danışmanı Mihaylo Podolyak, yumuşama söylemini reddederek, Gerçekçi olalım ve var olmayan seçenekleri tartışmayı bırakalım. dedi.

İngiliz haber ajansı Reutersa konuşan Podolyak, Ukrayna hangi alanda yumuşamalı? diye sorarak, Rusyaya ödün veren hiçbir politikayı desteklemeyeceklerini söyledi.

Rusya, Tahıl Anlaşmasına dönmek için, Moskovaya uygulanan bazı ambargoların kaldırılmasını şart koşuyor. Bu konu hakkında da konuşan Podolyak, olası bir anlaşmada, Ukraynanın yaptırımların kaldırılmasını hoş karşılamayacağını söyledi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git