(Video) Ukrayna'dan Erdoğan'ın sözlerine cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin'le yaptığı görüşmede, "Ukrayna yönetiminin yaklaşımlarını yumuşatması gerekiyor." sözüne Kiev'den, "Gerçekçi olalım ve var olmayan seçenekleri tartışmayı bırakalım." yanıtı geldi.

(Video) Ukrayna'dan Erdoğan'ın sözlerine cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Soçi'deki görüşmesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, "Özellikle Ukrayna'nın burada Rusya ile müşterek adımların atılabilmesi noktasında yaklaşımlarını yumuşatması gerekiyor." dedi.

Erdoğan'ın sözlerine, Kiev yönetiminden yanıt geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihaylo Podolyak, yumuşama söylemini reddederek, "Gerçekçi olalım ve var olmayan seçenekleri tartışmayı bırakalım." dedi.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Podolyak, "Ukrayna hangi alanda yumuşamalı?" diye sorarak, Rusya'ya ödün veren hiçbir politikayı desteklemeyeceklerini söyledi.

Rusya, Tahıl Anlaşması'na dönmek için, Moskova'ya uygulanan bazı ambargoların kaldırılmasını şart koşuyor. Bu konu hakkında da konuşan Podolyak, olası bir anlaşmada, Ukrayna'nın yaptırımların kaldırılmasını hoş karşılamayacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz