Vuhan 76 günlük karantinayı sona erdirdi

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının (Covid-19) ortaya çıktığı Çin'in Hubey bölgesinde bulunan Vuhan kenti, neredeyse 11 haftalık karantinanın ardından seyahat kısıtlamalarını kaldırdı.

Haberler 09.04.2020 - 02:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çin medyasndan elde edilen Vuhandaki koronavirüs bilançosundaki son duruma ililkin ayrntlarda virüsün 50 binden fazla kiiyi enfekte ettii ve yaklak 2 bin 571 kiinin ölümüne neden olduu belirtildi. Salgnn çkt Vuhan kentinden bugün itibariyle 55 binden fazla yolcunun ayrlmas bekleniyor. Toplam 276 yolcu treni ise anghay, Shenzhen ve dier ehirler için Vuhandan ayrlacak. Vuhan Tianhe Uluslararas Havaliman, bugün erken saatlerde yurt içi yolcu uçularna yeniden balad. Havalimannn bugün, 200den fazla gelen ve giden uçularn olmas bekleniyor.

GER SAYIMLA BARKATLAR KALDIRILDI

Öte yandan, seyahat kstlamalarnn kaldrlmasyla, Vuhann kuzeyindeki Fuhe giesinin önünde araçlar 1 kilometreden fazla kuyruk olutururken, çalanlar da geri saym yaparak gienin önündeki barikatlar kaldrd. Vuhanda bir iyeri sahibi olan Guo Leinin yerel saat ile 20.40 civar aracndaki dier 6 yolcuyla birlikte gienin önüne geldii ve kstlamann kaldrlmasn bekledii belirtildi.

VUHAN DAHA Y BR YER HALNE GELECEK

Memleketime geri dönmek için sabrszlanyorum. Böyle büyük bir aileyle elbette zordu. Yerel yönetim baz sorunlarmzn çözülmesine yardmc oldu. Vuhann bu zor zamanlarn üstesinden geldikten sonra daha iyi bir yer haline geleceine inanyorum diyen Leinin 8 yldr Vuhanda yaad ancak aslen Shangond bölgesinden olduu ve Bahar enlii srasn akrabalarnn yardma gelip, salgn nedeniyle Vuhanda kald belirtildi.

Ana Sayfaya Git