Yıldırım: Kuzey Irak'taki karar sorumsuzca

Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularnı yanıtladı. Başbakan, Kuzey Irak'taki referandum hakkında "Irak'ın toprak bütünlüğünü istiyoruz. Bölgede yeterince sorun alanı var. Kuzey Irak'ın bağımsızlık referandumu kararı sorumsuzca" dedi.

Haberler 10.06.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylülde bamszlk referandumu yapma planna ilikin, Bizim görüümüz çok açk ve nettir. Biz, Irakn toprak bütünlüünü istiyoruz. Bütün Irakllarn bir arada, bir devlet olarak yaamasn istiyoruz. Dolaysyla bölgemizde yeterince sorun var. Yeni bir sorun alan oluturulmasnn doru olmadn düünüyoruz ve bu kararn da sorumsuzca verilmi bir karar olduunu düünüyoruz. dedi.

Yldrm, Altndadaki Cenab Ahmet Paa Camisinde kld cuma namaz sonrasnda gazetecilerin sorularn yantlad.

KARAR SORUMSUZCA

IKBYnin 25 Eylülde bamszlk için referandum yapma kararn nasl deerlendiriyorsunuz? sorusu üzerine Yldrm, Bizim görüümüz çok açk ve nettir. Biz, Irakn toprak bütünlüünü istiyoruz. Bütün Irakllarn bir arada, bir devlet olarak yaamasn istiyoruz. Dolaysyla bölgemizde yeterince sorun var, yeni bir sorun alan oluturulmasnn doru olmadn düünüyoruz. Bu kararn da sorumsuzca verilmi bir karar olduunu düünüyoruz. diye konutu.

Halen görevde olan 12 valinin, Fetullahç Terör Örgütünün ifreli mesajlama uygulamas ByLocku kulland iddiasna ilikin soru üzerine ise Yldrm, çileri Bakanmz yanmzda, gereken neyse yapar. FETÖ ile mücadele konusunda hiç müsamaha, geveme yok. Konumu, gücü ne olursa olsun bu ülkenin birliine, beraberliine, kardeliine halel getirecek, yanl iler içinde bulunan herkes hukuk, adalet karsnda gereken muameleyi görecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git