Yaşı ve kilosu 19 olan Can'ın Yaşam Mücadelesi Sürüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan, yaşı ve kilosu 19 olan Can Özdil, Antalya'da yapılan böbrek nakliyle yaşama tutundu.

Haberler 13.07.2015 - 12:16 Son Güncelleme : 13.07.2015 - 12:16

Yaklaşık 9 yıldır hemodiyalize mahkum olan Can Özdilin şansı, Türkiyedeki yakınlarını ziyarete geldiğinde güldü. Ailesiyle birlikte Kilisteki akrabalarını ziyarete gelen Can Özdile, böbrek bulunduğu haberi verildi. Bunun üzerine Antalyaya gelen Can Özdile, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezinde Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu ve ekibi tarafından böbrek nakli yapıldı.

HAYALİ MOTOSİKLET KULLANMAK

9 yıldır diyalize girdiğini belirten Can Özdil, Şimdi diyalizden kurtuldum, çok mutluyum. En çok motosiklet kullanmayı istiyorum dedi.

Anne Hülya Özdil ise Can, 2006 yılından bu yana diyalize giriyor. 2007den bu yana Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geliyoruz. Burada takip ve kontrollerimiz yapılıyor. Biz Kilisteyken kadavradan böbrek bulunduğunu haber verdiler. Hemen Antalyaya geldik ve nakil yapıldı. Can nakilden sonra toparlanacak, gelişip kilo alabilecek. Şu an kilosu 19, boyu 107 santim. Doktorlarımız gelişimi için zaman gerektiğini söylüyor. Canın durumu iyi olursa 3-4 ay sonra Kıbrısa, yaşadığımız Lefkoşaya dönmeyi düşünüyoruz diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, yaklaşık iki hafta önce 7 yaşındaki bir çocuğun beyin ölümünün ardından ailesinin organlarını bağışladığını belirterek, Sağlık Bakanlığı Böbrek Bekleme Listesinde yer alan Can Özdilin adı çıktı. Hemen Kilisteki akrabalarının yanından nakil için Antalyaya çağırdık. Uyum testlerini yaptık. Sorun çıkmayınca böbreği Cana naklettik. Yeni böbrek gayet iyi, artık diyalize girmiyor. Genel durumu da toparlanmış durumda şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır