Yedi intihar saldırganı çıktı

290'dan fazla insanın yaşamını yitirdiği kanlı saldırıları gerçekleştirenler, kilise ve lüks otellerde kendilerini havaya uçurdu.

Haberler 23.04.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sri Lankada Paskalya gününde kilise ve otellere düzenlenen terör saldrlarn 7 intihar eylemcisinin gerçekletirdii bildirildi.

Adli Tp Kurumu yetkilisi Ariyananda Welianga, dün sabah saatlerinde Kochchikadede St. Anthony, Katanada St. Sebastian ve Batticaloadaki Meryem Ana Kilisesi ile bakent Kolomboda be yldzl Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine düzenlenen 6 bombal saldry 7 intihar bombacsnn gerçekletirdiinin belirlendiini açklad.

Welianga, olay yerinden toplanan benden parçalar üzerinde yaplan analizlerde saldrlarn intihar eylemi olduunun anlaldn belirtti.

NTHAR SALDIRILARI

Shangri-La otelinde iki bombacnn, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde birer ve St. Anthony, St. Sebastian ve Meryem Ana kiliselerinde de birer canl bombann beden parçalarnn bulunduunu ifade eden Welinga, Kolombonun banliyölerindeki bir konukevi ve üst geçit yaknnda meydana gelen patlamalarn aratrldn kaydetti.

Sri Lankada dün sabah saatlerinde Kochchikadede St. Anthony, Katanada St. Sebastian ve Batticaloada Meryem Ana Kilisesi ile bakent Kolomboda be yldzl Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldrlar düzenlenmiti.

Bu saldrlarn ardndan bakent Kolombonun banliyösü Dehiwaladaki hayvanat bahçesi yaknnda ve Kolombonun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmiti.

Sri Lanka polisi tarafndan saldrlarda 290 kiinin hayatn kaybettii, 500den fazla kiinin yaraland açkland.

Saldrlarda, Türk vatanda mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiit Ali çavu da yaamn yitirmiti.

Ana Sayfaya Git