'Yeni sınır kapısının yakında açılacağını düşünüyorum'

Irak Ticaret Bakanı Muhammed Haşim el-Ani, Türkiye ile Irak arasında yeni sınır kapısı açılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yeni sınır kapısının yakında açılacağını düşünüyorum." dedi.

Haberler 26.04.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakent Badatta düzenlenen Türkiye-Irak naat Forumu sonras gazetecilerin sorularn yantlayan Ani, Türkiye ile Irak arasnda yeni snr kapsnn açlmasna ilikin, Bu meseleyle ilgili Dileri, Ticaret ve Ulatrma bakanlklaryla Gümrük Dairesinden isimlerin yer ald komiteler kuruldu. çalmalar sürüyor ve gelimeler iyi yönde ilerliyor. Yeni snr kapsnn yaknda açlacan düünüyorum. ifadelerini kulland.

Ticari ilikileri de deerlendiren Ani, Türkiye ile Irak arasndaki ticari ilikilerin iyi düzeyde olduunu ve 2018de yaklak 13 milyar dolar bulan ortak ticaret hacminin bu yl daha da artacan söyledi.

Terör örgütü DEAa kar verdii mücadele sonras Irakn bölgede ekonomik olarak yerini almaya baladn dile getiren Ani, unlar kaydetti:

Türkiye ile güçlü ticari ve ekonomik ilikilerimizi sürdürmekte kararlyz. Cumhurbakan Berhem Salihin Ankara ziyareti srasnda Türkiye Ticaret Bakanlyla verimli görümelerimiz oldu. Nitekim bugün Irakta çeitli alanlarda faaliyet gösteren çok sayda Türk firmas var.

Ani ayrca Iraka giren Türk ürünlerinin kaliteli olduunu ve halkn da özellikle bu ürünleri tercih ettiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git