Yeni Zelandalı sanatçıdan Müslümanlara başörtülü destek

Yeni Zelandalı şarkıcı ve söz yazarı Hollie Smith, Christchurch'teki Al Nur ve Linwood camilerine düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişinin anısına düzenlenen Ulusal Anma Töreni'nde başörtülü sahne aldı.

Haberler 30.03.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Zelanda Televizyonundan (RNZ) canl yaynlanan Ulusal Anma Töreninde arkc Te Karehana Gardiner-Toi (Teeks) ile sahneyi paylaan Hollie Smith, sviçreli air Carl Gustav Boberg tarafndan 1885te yazlan Hristiyanlara ait Sanatn ne kadar güzel (How Great Thou Art) adl ilahiyi seslendirdi.

Siyah pantolon ve siyah ceketin üzerine beyaz baörtüsü takan Hollie Smith, beyaz ceket ve siyah pantolonu tercih ettii görülen Teeks ile düet yapt. ki sanatçnn düeti alan dolduran kalabalk tarafndan alklarla karland.

- Buraya gelip üzüntümü herkesle paylamak için sabrszlanyordum

Anma töreninin yapld Hagley Park dolduran her ya ve meslekten binlerce Yeni Zelandal arasnda dünyann farkl ülkelerinden de çok sayda kii vard.

Avustralyann Sydney kentinden terör madurlarna destek vermek için geldiini belirten Mohamad Khazma, Buraya, Christchurchteki tüm erkek ve kz kardelerimle üzüntülerimi paylamaya geldim. Geldiim için çok mutluyum. 14 gün boyunca çok üzüldüm. Buraya gelip üzüntümü herkesle paylamak için sabrszlanyordum. Burada olmak çok güzel. diye konutu.

Melbourneden gelen Victoria slam Konseyi Bakan Mohamed Mohideen, terör saldrsnn ardndan toplumun birletiini söyleyerek, nsanlar nefrete ve slamofobiye kar seslerini yükseltiyor. Sanrm sessiz kalma, seyirci olma zaman geçti. nsanlarn artk bu tür davranlar olan bireyleri kabul etmeyeceklerini düünüyorum. dedi.

Christchurchteki Hagley Parkta gerçekleen ve yaklak 25 bin kiin katld Ulusal Anma Töreninde, Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy, Babakan Jacinda Ardern, Avustralya Babakan Scott Morrisonun yan sra 59 ülkeden temsilciler yer ald.

- Bu tür eylemlerin bizi birbirimizi sevmekten caydrmasna izin veremeyiz

Öte yandan ülkenin en büyük kenti Aucklanddaki Eden Park Stadyumunda düzenlenen anma törenine Yeni Zelandal ünlü rugby oyuncusu ve boksör Sonny Bill Williams, Auckland Belediye Bakan Phil Goff, Ulusal Müslüman Birlii Bakan khlaq Kashkari ve çok sayda kii katld.

Törende konuan Müslüman boksör Williams, Bu tür eylemlerin bizi birbirimizi sevmekten caydrmasna izin veremeyiz ve vermeyeceiz. Dünyann geri kalannn bunun nasl yapldn görmesi için frtnal sularda k olmaya devam edelim ifadesini kulland.

Daha sonra sahne alan Yeni Zelandal ünlü müzisyen Dave Dobbyn Welcome Home (Eve hogeldin) adl parçay seslendirdi.

Yeni Zelandann Christchurchteki Al Nur ve Linwood camilerine 15 Mart Cuma günü düzenlenen terör saldrsnda aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu 50 kii hayatn kaybetmi, 50 kiide yaralanmt.

Ana Sayfaya Git