Yine ateşkes ihlali

Suriye'de Beşşar Esed ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist gruplar, Rusya ve Türkiye'nin garantörlüğünde varılan ateşkes mutabakatını ihlal ederek muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırıyor.

Haberler 02.01.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AA muhabirinin cephe hatlarndaki kaynaklardan edindii bilgiye göre, Esed rejimi ordusu ve ran destekli gruplar, dün akam saatlerinden beri ülkenin birçok farkl bölgesinde muhaliflere havadan ve karadan ar silahlarla saldryor.

Rejim güçleri, çok namlulu roketatar, toplar ve havan toplaryla u bölgelere saldrlar düzenledi:

-Halep ilinin Etarib ilçesi ve Han Asel beldesi.

-Hama ilinin Halfaya beldesine bal el-Kebir köyü.

-Humus ilinin Vaer semti ve Hola bölgesi.

-dlib ilinin Cisr e-uur ilçesi, Badama ve el-Naciye beldeleri.

-amn Duma ilçesi ve Herzeme beldesi.

-Dera ili geneli.

Ayrca, Halepin güney krsalndaki Benan Al Hass, Al Mintar ve Kefer Kar beldeleri, bat krsalndaki Etarib ilçesi ile Lazkiye ilinin Cebel Ekrad bölgesine sava uçaklarnn saldrd görüldü.

Halepin batsnda muhaliflerin kontrolünde bulunan Kafr Dail beldesini vuran rejim güçleri, 2 çocuun hayatn kaybetmesine neden oldu.

Bu arada muhalifler rejimin ihlallerine karlk, dlibin rejim kontrolündeki Keferya ve Fua beldeleri ile Halepin batsnda rejimin elinde bulunan topçu okulunu füzelerle hedef ald.

Dou Gutann Cobar semtinde de taraflar arasndaki çatmalar sürüyor.

Dier taraftan, amn bat krsalndaki Barada Vadiside bulunan AA muhabirleri, bölgenin dün gece 2 varil bombas ve 4 hava saldrsyla hedef alnd, gece duran saldrlarn bir saat önce yeniden baladn bildirdi.

Suriyede çatan taraflar arasndaki atekes mutabakat, önceki gece yerel saatle 00.00da (TS 01.00) yürürlüe girmiti.

Garantörlüünü Türkiye ve Rusyann yapt atekesin rejim güçleri tarafndan youn ekilde ihlal edilmesi, Kazakistann bakenti Astanada siyasi müzakerelere balanmas hedefini zora sokuyor.

Türkiye, anlama gerei, Rusyadan garantörü olduu rejim güçlerinin ihlallerini sonlandrmas için çabalarn artrmasn bekliyor.

Ana Sayfaya Git