YPG, Minnağ hava üssünün ismini 'Serok Apo' yaptı

Times gazetesi, YPG'nin Minnağ hava üssünün adını, Abdullah Öcalan'a atfen "Serok Apo" (Önder Apo) olarak değiştirdiğini yazdı.

Haberler 18.02.2016 - 10:23 Son Güncelleme : 18.02.2016 - 10:23

Gazeteye göre, Türkiyenin beş gündür top ateşine tuttuğu grup, ele geçirdiği Tel Rıfatın adını da Arpet olarak değiştirdi.

Timesın haberinde Esadla aynı safta olan YPGnin muhalif grupların elindeki bölgeye giden son yolu da kesmesinden sonra ülkenin ikinci en büyük kenti Halepin beş yıldır devam eden savaşta ilk kez tamamen kuşatılma riski altında kaldığı belirtildi.

BBC Türkçe servisinin aktardığı haberde özetle şöyle deniyor:

YPGnin, işbirliği yaptığı bir Arap grubuyla Halepin kuzeyinden gelerek Castello yolunu bombaladığı ve kullanılmaz hale getirdiği haber veriliyor. Bu yol, muhaliflerin denetimindeki doğu mahallelerinde kalan 300 bin kişi için tek yardım hattı. Sukur el-Cebel Tugayı adlı muhalif gruptan Mustafa Halebi, Aramızda ateşkes anlaşması vardı. Saldırganlıkları bizim için sürpriz oldu dedi.

Bu, YPGnin Rusya ve Esad rejimi güçleriyle işbirliği yaptığı en aleni saldırı oldu. Bu aynı zamanda, Halep için en acımasız savaşın ve muhalifler için yıkıcı bir yenilginin başlangıcı olabilir.

ABD ŞAŞKIN

Timesın haberinde, ABDnin Kürtlerin ilerleyişi karşısında şaşkın olduğu belirtiliyor ve ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warrenın şu sözleri aktarılıyor: Onların birbirleriyle savaşmayı bırakıp IŞİD ile savaşmasını istiyoruz. Eğit-donatın amacı IŞİDle savaşmaktı. Ama biz kimseyi bir şey yapmaya zorlayacak durumda değiliz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır