Görüş Bildir

YPG, Minnağ hava üssünün ismini 'Serok Apo' yaptı

Times gazetesi, YPG'nin Minnağ hava üssünün adını, Abdullah Öcalan'a atfen "Serok Apo" (Önder Apo) olarak değiştirdiğini yazdı.

YPG, Minnağ hava üssünün ismini 'Serok Apo' yaptı

Gazeteye göre, Türkiye'nin beş gündür top ateşine tuttuğu grup, ele geçirdiği Tel Rıfat'ın adını da "Arpet" olarak değiştirdi.

Times'ın haberinde 'Esad'la aynı safta olan YPG'nin' muhalif grupların elindeki bölgeye giden son yolu da kesmesinden sonra ülkenin ikinci en büyük kenti Halep'in beş yıldır devam eden savaşta ilk kez tamamen kuşatılma riski altında kaldığı belirtildi.

BBC Türkçe servisinin aktardığı haberde özetle şöyle deniyor:

"YPG'nin, işbirliği yaptığı bir Arap grubuyla Halep'in kuzeyinden gelerek Castello yolunu bombaladığı ve kullanılmaz hale getirdiği haber veriliyor. Bu yol, muhaliflerin denetimindeki doğu mahallelerinde kalan 300 bin kişi için tek yardım hattı. Sukur el-Cebel Tugayı adlı muhalif gruptan Mustafa Halebi, 'Aramızda ateşkes anlaşması vardı. Saldırganlıkları bizim için sürpriz oldu' dedi."

"Bu, YPG'nin Rusya ve Esad rejimi güçleriyle işbirliği yaptığı en aleni saldırı oldu. Bu aynı zamanda, Halep için en acımasız savaşın ve muhalifler için yıkıcı bir yenilginin başlangıcı olabilir."

'ABD ŞAŞKIN'

Times'ın haberinde, ABD'nin Kürtlerin ilerleyişi karşısında 'şaşkın' olduğu belirtiliyor ve ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren'ın şu sözleri aktarılıyor: "Onların birbirleriyle savaşmayı bırakıp IŞİD ile savaşmasını istiyoruz. Eğit-donat'ın amacı IŞİD'le savaşmaktı. Ama biz kimseyi bir şey yapmaya zorlayacak durumda değiliz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi