YPG tören yaptı

PKK'nın Suriye uzantısı YPG'liler Türkiye sınırına yakın noktada bulunan Ayn İsa'da tören düzenledi. Törende Öcalan ve PKK bayrakları görüldü.

Haberler 12.10.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn Suriye uzants YPG, askeri eitim verdii militanlar için tören düzenledi. Türkiye snrna yakn konumdaki Ayn sada gerçekleen törende terör örgütü elebann fotoraflar ve bayraklar yer ald.

Bir kampta gerçekleen mezuniyet töreninde örgüt üyeleri askeri üniforma giydi. Törenin fotoraflarn Reuters haber ajans geçti. YPG ve savunucular, Suriye Demokratik Güçleri (SDF) çats altnda baka güçler olduunu söylese de fotoraflar gerçei apaçk gösteriyor.

200 ABD VE 75 FRANSIZ ASKER BULUNUYOR

Ayn sa beldesindeki üs içinde yaklak 200 ABD ve 75 kadar Fransz özel kuvvetler askerinin konuland biliniyor. Bir baka törenin gerçekletii nokta, batdaki Tel Rfat oldu. Afrinin güneydousunda yer alan beldede 40 militan için tören düzenlendi.

Yaz mevsimi bandan bu yana ABD güçleriyle YPGliler Suriyenin kuzeyinde birlikte operasyon yapyor. Washington yönetimi, YPGli teröristlere says 1000i geçen TIRlarla silah ve askeri malzeme vermi durumda. ABD, Türkiyenin talebinin aksine Rakka operasyonunda YPGlilerle ibirliine gitti

Ana Sayfaya Git