Yürek burkmuşlardı!

İdlib'deki mülteci kampında üşürken çekilen videosu yürek burkan çocuğa yardım eli uzandı. Türkiye'den bölgeye giden bir yardım derneği üyeleri çocuğa bot ve mont hediye etti.

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki iç savatan dolay ailesiyle dlibdeki kampa snan mülteci souk hava artlarnda yaam mücadelesi veriyor. Bölgedeki artlardan en çok çocuklar, kadnlar ve yallar etkileniyor. Buradaki kampta kalan bir çocuun üürken çekilen görüntüleri yürek burktu. Titreyen çocua Türkiyeden gelen bir yardm kuruluu üyeleri bot ve mont hediye etti. Yardm kuruluu üyeleri ayrca kampta kalan dier, çocuk, kadn ve yallara da giyecek ve ihtiyaç malzemeleri yardmnda bulundu.

Üüyen çocuun görüntülerini çeken yardm kuruluu üyesi Safiye Urluca, çadrlarn içlerinin de dlarndan çok farkl olmadn kaydetti. Safiye Urluca, Kamyondan malzemeler inerken çocuklar tabi çok aceleci davrand. Ksa bir süre bu eye ahit olmu olduk hepimiz. Zaten video 14-15 saniyelik. Dolaysyla biz zaten hemen giydirdik. Hemen kamyondan bedenlerine göre ayrp hemen giydirmek zorunda kaldk çocuklar. Oradaki olay tabi çok daha dramatik. dedi Suriyede zor artlarda bulunan mültecilere yardmlarn ulatrdklarn anlatan Selman Urluca, dlibe youn göç olduunu belitti.

YALILARIN, KADINLARIN VE çOCUKLARIN DURUMU çOK KRTK

Rejim saldrlar nedeniyle her geçen gün göç saysnn arttn ifade eden Selam Urluca ise, Ailelerin özellikle yallarn, kadnlarn ve çocuklarn durumu çok kritik. En son gidiimizde çocuklara bot, mont ve ailelere erzak dattk. çocuklara bot ve mont datacamz zaman birden kar yamaya balad. Rüzgarla birlikte çocuklar birden titremeye balad. Bu yaynlanan görüntüde oradan ablamn çekmi olduu görüntü. nallah bir an evvel Suriyedeki bu durumlar biter çocuklar, kadnlar bu mazlumluktan kurtulurlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git