Dışişleri'nden açıklama: 8 farklı ülkede 50 vatandaşımızı kaybettik

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, ''8 farklı ülkede 50 vatandaşımızı virüs sebebiyle kaybetmiş bulunuyoruz. Keza dünyanın farklı ülkelerinde 151 vatandaşımızın test sonuçları pozitif çıktı. Onların durumunu da yakından takip ediyoruz" dedi.

Haberler 28.03.2020 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Yardmcs Kran, bakanlk binasnda Covid-19 Koordinasyon ve Destek Merkezinin açlna katld. Burada konuan Kran, dünyann bugün çok amansz olan koronavirüse kar mücadele verdiini, Dünya Salk Örgütünün 11 Martta bu hastal pandemi ilan ettiini anmsatt. Bakan Yardmcs Kran, Bakanlmzda pandeminin dünyadaki etkilerini takip etmek, yurt dnda yaayan vatandalarmzn bu anlamda yardm taleplerine cevap vermek ve dier ülkeleriyle iletiimi gelitirmek adna 14 Mart itibaryla Sayn Bakanmzn talimatyla koordinasyon ve destek merkezini kurmu bulunmaktadr dedi.

HER çARIYA OLUMLU CEVAP VERMEYE çALITIK

Bakan Yardmcs Kran, merkezin bugüne kadar 35 bin çarya cevap verdiini belirterek,

Bu 35 bin çarnn her biri bireysel bir hikayeyi de içinde barndryor. 35 bin vatandamzn merkezimi aramas, bakanlmzdan destek talep etmesi bu anlamda her bir vatandamza da dokunmak anlamna geliyor. Bu bakmdan her çarya olumlu cevap vermeye çaltk. Her bir vatandamzn sorununa ayn hassasiyetli yaklamaya çaltk. çalanlarmz 24 saat boyunca burada nöbet düzeniyle vatandalarmzn yardmna komaya devam etmektedir diye konutu.

45 ÜLKEDEN YAKLAIK 15 BNE YAKIN VATANDAIMIZI GETRDK

Dileri Bakanl araclyla yurt dndaki Türk vatandalarnn taleplerine yant verilmeye devam edildiini belirten Kran, unlar kaydetti:

Bu taleplere hiçbir zaman duyarsz kalmadk. 45 farkl ülkeden bizlere intikal eden bilgiler ve özel uçu izinleriyle 15 bine yakn vatandamz bugün itibaryla ülkemize getirmi ve karantina altna alm bulunmaktayz. Bu çok büyük bir baardr. nsan yaat ki devlet yaasn düsturunun bugün Cumhurbakanmzn liderliinde yaatlmasdr ve bu anlamda biz koordinasyon ve destek merkezi olarak çalmalarmz sürdüremeye devam edeceiz.

YURT DIINDA YAAYAN 50 VATANDAIMIZI KAYBETTK

Dileri Bakan Yardmcs Kran, bir soru üzerine yurt dnda yaayan vatandalarn durumu ile ilgili u bilgiyi paylat:

Önceki gün sayn bakanmz 32 vatandamzn koronavirüs nedeniyle vefat ettiini açklamt. Ama maalesef say artyor ve bugün itibaryla bize intikal eden bilgilere göre de 8 farkl ülkede 50 vatandamz bu virüs sebebiyle kaybetmi bulunuyoruz. Keza dünyann farkl ülkelerinde yaayp sonuçlar pozitif çkan vatandalarmz var. 151 vatandamzn test sonuçlar pozitif çkt. Onlarn durumunu da yakndan takip ediyoruz. Vefat eden vatandalarmzn durumu ile Sayn Bakanmz bizzat ilgileniyor.

Ana Sayfaya Git