Zarif'ten Netanyahu'ya: Savaş için bahane arıyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, 'Tahran’ın gizli bir bölgede nükleer silah geliştirdiği' iddiasını reddetti ve İsrail’in savaş için bahane aradığını söyledi.

Haberler 11.09.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Dileri Bakan Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabndan yaynlad mesajnda, srailin kendi nükleer cephaneliine atfta bulunarak Asl nükleer silahlarn sabihi olan yalanc çoban alyor yazd. Zarif, mesajn kantlamak için 6 Ekim 1996 tarihli srailin gizli nükleer cephanelii balkl Sunday Times gazetesinin bir görselini de sosyal medya hesabndan paylat.

B-TAKIMI SADECE SAVA STYOR

Dileri Bakan Zarif, Suudi Prens Bin Salman, Birleik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayide ve ABD Ulusal Güvenlik Danman John Bolton B-Takm olarak tanmlayarak, Trump ve onun B-Takm yalnzca sava istiyor. Masum insanlarn kan ve bir baka 7 trilyon dolar harcama pahasna diye yazd.

ABD Bakan Donald Trump, ülkesinin Orta Doudaki savalar için 7 trilyon dolar para harcadn ve ülkenin lehine somut bir sonuç alamadn söylemiti.

NETANYAHU, RANIN NÜKLEER SLAH GELTRD GZL YERLER FA ETTKLERN AçIKLAMITI

srail Babakan Binyamin Netanyahu, rann Abadeh ehrinde gizli bir alanda nükleer silah gelitirdiini, ancak bölgenin aça çkarldn örendikten sonra tesisi tahrip ettiini iddia etmiti.

Ana Sayfaya Git