Zeytin Dalı Sınır Kapısı faaliyete girdi

HATAY'da hizmet veren Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarının ardından, yapımı tamamlanan Zeytin Dalı Sınır Kapısı da faaliyete girdi. İnsani yardımlar için kullanılacak olan kapının ileriki dönemde ticarete de açılacağı bildirildi.

Haberler 16.03.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcann 13 Mart tarihinde gümrük ilemlerine açlmas onay vermesinin ardndan, Zeytin Dal Kara Snr Kaps insani yardmlarn bölgeye ulatrlmasna yönelik faaliyete girdi. Hatay Valisi Rahmi Doan, konuyla ilgili yapt açklamada, Zeytin Dal Gümrük Kaps, bata Afrin olmak üzere terörden arndrlan bölgelere insani yardmlarn daha kolay ulatrlmas ve altyap iyiletirme çalmalarnn daha hzl ilerlemesi açsndan stratejik öneme sahiptir. Kapmzn ilçemizdeki ticari hayata ve istihdama etkisi olumlu olacaktr. Kap ilerleyen dönemce ticarete de açlacak. Hiçbir sknt yok dedi.

Hatayn Suriye snrndaki Kumlu ilçesinde bulunan ve yaklak 65 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Zeytin Dal Snr Kapsnda 30 gümrük muhafaza memuru ile 23 idareci ve dier gümrük memuru olmak üzere toplam 53 personel görev yapyor.

Ana kapdan giren araçlar kimlik ve kabin kontrolü yapldktan sonra kantarda arlk kontrolünden geçiriliyor. Kantardan çkan araçlar önce evrak tescilinden geçirilerek buradan muayene ksmna gönderiliyor. Gerek görülmesi halinde Kaçak stihbarat Müdürlüü (KM) personeli ve gümrük personeli eliinde X- Ray cihazndan geçirilen araçlar, uyar verilmesi durumunda KMe ait Bambi isimli bomba ve patlayc arama köpei tarafndan aranarak eya kontrolüne geçiliyor.

Kapnn faaliyete girmesiyle birlikte Türk Kzlayna ait insani yardm tayan 2 TIR bugün kapdan giri yapt.

Ana Sayfaya Git