"Zirve, NATO'nin görevini yerine getirmeye devam ettiğini gösterecek"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "Daha önce görülmemiş güvenlik tehditleri ve müttefikler arasında görüş ayrılığının bulunduğu bir dönemde, NATO Zirvesi ittifakın görevini yerine getirmeye devam ettiğini gösterecek"

Haberler 12.07.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakannn özellikle savunma harcamalar konusunda dorudan bir iletiim dili var. Ancak hepimiz savunma harcamalarnn arttrlmas gerektii konusunda hemfikiriz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Daha önce görülmemi güvenlik tehditleri ve müttefikler arasnda görü ayrlnn bulunduu bir dönemde, NATO Zirvesi ittifakn görevini yerine getirmeye devam ettiini gösterecek. dedi.

NATO Zirvesi öncesinde basna açklamalarda bulunan Stoltenberg, müttefiklerin terörle mücadele ve külfet paylam konusunda önemli kararlar alacan kaydetti.

Terörle mücadele alannda Iraktaki eitim misyonunun balatlacan anmsatan Stoltenberg, Afgan güvenlik güçlerine salanan fonlamann sürdürülmesi yönünde de karar alnacan ifade etti.

Stoltenberg, Daha önce görülmemi güvenlik tehditleri ve müttefikler arasnda görü ayrlnn bulunduu bir dönemde, NATO Zirvesi ittifakn görevini yerine getirmeye devam ettiini gösterecek. diye konutu.

StoltenbergTrump görümesi

ABD Bakan Donald Trumpla zirve öncesinde çalma kahvaltsnda bir araya gelen Stoltenberg, görümede zirvede ele alnacak konular hakknda konutuklar bilgisini paylat.

Trumpla daha önce de birçok kez bir araya geldiini ve açk ve dürüst tartma ekline alkn olduunu dile getiren Stoltenberg, ABD Bakannn özellikle savunma harcamalar konusunda dorudan bir iletiim dili var. Ancak hepimiz savunma harcamalarnn artrlmas gerektii konusunda hemfikiriz. ifadelerini kulland.

Stoltenbergle görümesinde Trump, Almanya enerji için Rusyaya yüksek düzeyde ödemeler yapyor. Bu nedenle Almanya Rusyann bir esiri. açklamasn yapmt.

Ana Sayfaya Git