Dini yüksek ihtisas merkez ne zaman açılacak? Diyanet açıkladı

Müftü ve vaizlerin yetiştirildiği dini yüksek ihtisas merkezi tekrardan yüz yüze eğitime başlıyor. Koronavirüs salgıı sebebiyle kapatılan 10 dini yüksek ihtisas merkezi Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan son dakika açıklama ile açılacağı öğrenildi. Peki dini yüksek ihtisas merkezi ne zaman açılacak?

Haberler 07.06.2020 - 14:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müftü ve vaizlerin yetitirildii dini yüksek ihtisas merkezi tekrardan yüz yüze eitime balyor. Koronavirüs salg sebebiyle kapatlan 10 dini yüksek ihtisas merkezi Diyanet leri Bakanlndan yaplan son dakika açklama ile açlaca örenildi. Peki dini yüksek ihtisas merkezi ne zaman açlacak?

Diyanet leri Bakanlna bal 10 dini yüksek ihtisas merkezindeki kurslarda 8 Hazirandan itibaren yeniden yüz yüze eitime geçiliyor.

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar alnan tedbirler kapsamnda uzaktan eitime geçilen Kuran kurslar ve tüm dier eitim programlarnda normalleme süreciyle birlikte yüz yüze eitimler yeniden balayacak.

Bu kapsamda, 31 Mart tarihinden sonra uzaktan eitimle dijital medya uygulamalar üzerinden gerçekletirilen müftü ve vaizlerin yetitirildii dini yüksek ihtisas merkezlerindeki eitimler, normalleme sürecinin balamasyla birlikte 8 Hazirandan itibaren yeniden yüze yüze gerçekletirilecek.

Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüünce hazrlanan uygulama esaslar kapsamnda, dersler konferans, seminer veya çaltay salonlarnda sosyal mesafe kurallar gözetilerek yaplacak.

Ana Sayfaya Git