1. Çocuk tiyatro festivali başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklara tiyatro sanatını sevdirme amacıyla bu yıl ilk kez düzenleyeceği 1. Çocuk Tiyatro Festivali yapılan yürüyüş kortejiyle başladı.

Haberler 22.04.2018 - 00:25 Son Güncelleme : 22.04.2018 - 00:26

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kentte sanatsal faaliyetlerin artrmak ve çocuklara tiyatro sanatn sevdirmek amacyla düzenledii 1. çocuk Tiyatro Festivali balad. Bu yl ilk defa düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi düünülen 1. çocuk Tiyatro Festivali için Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünde yürüyü korteji düzenlendi. Saat 10:00da balayan yürüyü korteji Hintlibaba, Ali Emri Caddesi, eyh Sait Meydan, Gazi Caddesi ve Melikahmet Caddesinin ardndan yine Kültür ve Kongre Merkezi önünde sona erdi. Davul zurna eliinde yaplan yürüyüe vatandalar youn ilgi gösterdi.

TYATRO FESTVAL

Yürüyüün ardndan Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünde buluan çocuklar 1. çocuk Tiyatro Festivalinin balangc için tiyatro salonuna geçtiler. Orinin Tiyatrosu ile balayan festivalde çocuklar salonu tklm tklm doldurarak ilgiyle izledi. 1. çocuk Tiyatro Festivali 22, 23, 24, 28 ve 29 Nisanda Kültür Kongre Merkezinde yaplacak tiyatro gösterileriyle tamamlanacak. Tiyatro oyunlar belirlenen tarihlerde günde 2 seans eklinde 12:00 ile 14:00 saatleri arasnda sahnelenecek.

1. çocuk Tiyatro Festivalinde Orinin Tiyatrosu, anlurfa ehir Tiyatrosu, Dicle Üniversitesi Oyun Grubu, Tiyatro Pan, Uak Kent Tiyatrosu ve Tiyatro Gülgeç birer oyun sahneleyecek.

Ana Sayfaya Git