1 dakikayla hayalleri bitti

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı başladı. Sınava giren adaylar didik didik aranarak içeriye alındı. Geç kaldıkları için sınava alınmayanların memurluk hayalleri 1 dakikada bitti.

Haberler 08.10.2018 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca yaplan yaklak 3 milyon adayn girmesi beklenen 2018 Kamu Personeli Seçme Snav (KPSS) Ortaöretim snav yapld. Adaylar snava girmek için erken saatlerde snav merkezlerine geldi.

YNE BR DAKKA

Snav merkezlerine gelen adaylar snav görevlileri tarafndan aranarak içeri alnd. Ölçme Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca belirlenen yasak araç ve gereçlerle adaylarn snava girilmesine izin verilmedi.

Snava girecek olan adaylarn saat 10.00dan sonra 15 dakika kural gerei snav binalarna girilerine de izin verilmedi. Snava alnmayan adaylar görevlileri uzun süre ikna etmeye çalt. Memurluk hayalleri 1 dakikayla biten adaylar büyük üzüntü yaad. Nüfus cüzdan yerine ehliyetle gelenlerde görevliler tarafndan snava alnmad.

KAPIYI YUMRUKLADILAR

Tüm yurtta olduu gibi Hakkaride de adaylar snav heyecan yaad. Kentte 20 okul ve cezaevinde 3 bin 456 aday snava girdi. Hakkari Sümbül Anadolu Lisesinde snava giren Yüksekoval 3 genç kz, snava 3 dakika geç kalnca, görevliler tarafndan içeri alnmad. Gözyalarna hakim olamayan adaylar, sinir krizleri geçirip okulun kapsn yumruklad. Örencileri, polis ekipleri sakinletirerek uzaklatrd.

SONUçLAR 8 KASIMDA

Adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soru yöneltildi ve 130 dakika sürdü. ÖSYM takvimine göre, ortaöretim düzeyi KPSS sonuçlar, 8 Kasmda açklanacak.

Ana Sayfaya Git