1 dakikayla hayalleri bitti

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı başladı. Sınava giren adaylar didik didik aranarak içeriye alındı. Geç kaldıkları için sınava alınmayanların memurluk hayalleri 1 dakikada bitti.

1 dakikayla hayalleri bitti

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca yapılan yaklaşık 3 milyon adayın girmesi beklenen 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı yapıldı. Adaylar sınava girmek için erken saatlerde sınav merkezlerine geldi.

YİNE BİR DAKİKA

Sınav merkezlerine gelen adaylar sınav görevlileri tarafından aranarak içeri alındı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca belirlenen yasak araç ve gereçlerle adayların sınava girilmesine izin verilmedi.

Sınava girecek olan adayların saat 10.00'dan sonra 15 dakika kuralı gereği sınav binalarına girişlerine de izin verilmedi. Sınava alınmayan adaylar görevlileri uzun süre ikna etmeye çalıştı. Memurluk hayalleri 1 dakikayla biten adaylar büyük üzüntü yaşadı. Nüfus cüzdanı yerine ehliyetle gelenlerde görevliler tarafından sınava alınmadı.

KAPIYI YUMRUKLADILAR

Tüm yurtta olduğu gibi Hakkari'de de adaylar sınav heyecanı yaşadı. Kentte 20 okul ve cezaevinde 3 bin 456 aday sınava girdi. Hakkari Sümbül Anadolu Lisesi'nde sınava giren Yüksekovalı 3 genç kız, sınava 3 dakika geç kalınca, görevliler tarafından içeri alınmadı. Gözyaşlarına hakim olamayan adaylar, sinir krizleri geçirip okulun kapısını yumrukladı. Öğrencileri, polis ekipleri sakinleştirerek uzaklaştırdı.

SONUÇLAR 8 KASIMDA

Adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soru yöneltildi ve 130 dakika sürdü.  ÖSYM takvimine göre, ortaöğretim düzeyi KPSS sonuçları, 8 Kasım'da açıklanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz