24 ülkeden geldiler

24 ülkeden 44 üniversite temsilcisi Erasmus programı için Diyarbakır'da bir araya geldi

Haberler 18.05.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Dicle Üniversitesi D likiler Ofisince düzenlenen, Üçüncü Uluslararas Erasmus Personel Haftas programna 24 ülkeden 44 üniversitenin akademik ve idari temsilcisi katld.

Dicle Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, programn açlnda yapt konumada, dünyann farkl corafyalarndan akademisyen ve idari personeli bir hafta boyunca bilimsel ve kültürel faaliyetler çerçevesinde arlamaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

ERASMUS KAPSAMINDA

Programn üniversitenin akademik i birliklerini gelitirmenin yannda katlmc kurumlar için köprü vazifesi oluturmas bakmndan da önemli olduunu belirten Karakoç, önümüzdeki dönem misafir kurumlarla ortak Avrupa Birlii Erasmus projeleri gelitirme arzusunda olduklarn aktard.

Dicle Üniversitesi D likiler Ofisi Bakan Doç. Dr. Faruk Gökçe de, Arjantin, Brezilya, Portekiz, spanya, ngiltere, Almanya, Fransa, talya, Polonya, Litvanya, Yunanistan, Hrvatistan, Bulgaristan, Romanya, Moldovya, Azerbaycan, Malezya, Endonezya, Hindistan, Nepal, Irak, Ürdün, Tunus ve Özbekistan yükseköretim kurumundan akademik ve idari personelin katld programn üniversitenin uluslararas i birlii alarn gelitirmek ve ortak projelerin üretilmesi için önemli bir frsat olduunu aktard.

Gökçe, katlmc yükseköretim kurumlar ile önümüzdeki dönem bata yükseköretimde stratejik i birlikleri, kapasite gelitirme projeleri, ortak dereceler ve dier birçok konuda ortak faaliyetler gerçekletireceklerini kaydetti.

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral da Diyarbakrda sürdürülen yatrm programlarn ve ajansn faaliyetlerini tantt.

Ana Sayfaya Git