3 milyon öğrenci hedefleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların tatil olmasının ardından düzenlenen yaz Kur'an kursları, bu yıl yaklaşık 3 milyon öğrencinin katılımıyla 12 Haziran'da başlayacak.

Haberler 06.06.2017 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca düzenlenen ve 12 Haziranda balayacak yaz Kuran kurslarnda bu yl 3 milyon örenciye eitim verilmesi hedefleniyor.

Diyanet leri Bakan Yardmcs Prof. Dr. Yavuz Ünal, okullarn yaz tatiline girmesiyle her yl olduu gibi bu sene de örencilere yönelik yaz Kuran kurslar düzenlendiini söyledi.

Ünal, 1 Haziranda balayan kaytlarn bütün camilerde devam ettiini, kurslarn ise 12 Haziranda balayacan belirterek bu yaz yaklak 3 milyon örencinin yaz Kuran kurslarna katlmasnn öngörüldüünü ifade etti.

Bu yl sadece camilerde etkinliklerin olmayacan, örencilerin sosyallemesi ve kiisel geliimlerini tamamlamalar amacyla belirli yerlerde kamplarn kurulacan dile getiren Ünal, ailelerin istekleri dorultusunda kampa katlan örenciler için kültürel etkinliklerle beslenmi yaz Kuran kurslar planlandna iaret etti.

Ünal, kültürel anlamda beslenen çocuklarn hayata daha canl, heyecanl devam ettiklerini gözlemlediklerini vurgulayarak Gerek camiler gerekse kamplarda eitimlerimiz ailelerle birlikte yürütülecek. Eitimin kalc olabilmesi için ailelerin mutlaka bu projelerimizin içerisinde olmas gerekiyor. Diyanet leri Bakanl olarak ailelerin kontrolünde eitim programlar planland. dedi.

- Camilerdeki oyun alanlar

çocuklarn camilere gelmesi için kurulan oyun alanlarna da deinen Ünal, unlar kaydetti:

Burada arzu edilen ey çocuun çocukluunu yaamas. Oyun çocuklarn yaam parças olarak görülüyor. çocuun gülmesi, akalamas ya da orada kendini rahat hissetmesi gerekiyor. Dolaysyla çocuklar hangi ya grubunda olursa olsun camide gülecek, alayacak, yaramazlk yapacak. Yeter ki çocuklarmz cami havasn teneffüs etsin. Onun için birçok camimizin içerisinde ya da darsnda yeni planlamalar yaplyor.

Ünal, yaz Kuran kurslarnn 25 Austosa kadar süreceini sözlerini ekledi.

Ana Sayfaya Git