3 milyon öğrenci hedefleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların tatil olmasının ardından düzenlenen yaz Kur'an kursları, bu yıl yaklaşık 3 milyon öğrencinin katılımıyla 12 Haziran'da başlayacak.

3 milyon öğrenci hedefleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen ve 12 Haziran'da başlayacak yaz Kur'an kurslarında bu yıl 3 milyon öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.

 Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, okulların yaz tatiline girmesiyle her yıl olduğu gibi bu sene de öğrencilere yönelik yaz Kur'an kursları düzenlendiğini söyledi.

Ünal, 1 Haziran'da başlayan kayıtların bütün camilerde devam ettiğini, kursların ise 12 Haziran'da başlayacağını belirterek bu yaz yaklaşık 3 milyon öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Bu yıl sadece camilerde etkinliklerin olmayacağını, öğrencilerin sosyalleşmesi ve kişisel gelişimlerini tamamlamaları amacıyla belirli yerlerde kampların kurulacağını dile getiren Ünal, ailelerin istekleri doğrultusunda kampa katılan öğrenciler için kültürel etkinliklerle beslenmiş yaz Kur'an kursları planlandığına işaret etti.

Ünal, kültürel anlamda beslenen çocukların hayata daha canlı, heyecanlı devam ettiklerini gözlemlediklerini vurgulayarak "Gerek camiler gerekse kamplarda eğitimlerimiz ailelerle birlikte yürütülecek. Eğitimin kalıcı olabilmesi için ailelerin mutlaka bu projelerimizin içerisinde olması gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ailelerin kontrolünde eğitim programları planlandı." dedi.

- Camilerdeki oyun alanları

Çocukların camilere gelmesi için kurulan oyun alanlarına da değinen Ünal, şunları kaydetti:

"Burada arzu edilen şey çocuğun çocukluğunu yaşaması. Oyun çocukların yaşam parçası olarak görülüyor. Çocuğun gülmesi, şakalaşması ya da orada kendini rahat hissetmesi gerekiyor. Dolayısıyla çocuklar hangi yaş grubunda olursa olsun camide gülecek, ağlayacak, yaramazlık yapacak. Yeter ki çocuklarımız cami havasını teneffüs etsin. Onun için birçok camimizin içerisinde ya da dışarısında yeni planlamalar yapılıyor."

Ünal, yaz Kur'an kurslarının 25 Ağustos'a kadar süreceğini sözlerini ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz