İlk yarı tatili

Milli Eğitim Bakanlığınca, 18 milyona yakın öğrencinin 18-22 Kasım'da yapacağı ilk ara tatilde hem dinlenmeleri hem öğrenmeleri hem de keyifli vakit geçirmeleri için 81 ilde yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle hayata geçirilecek etkinlik programı hazırlandı.

Haberler 08.11.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), 18 milyona yakn örencinin 18-22 Kasmda yapaca ilk ara tatilde, örencilerin bir yandan dinlenirken bir yandan da yaayarak ve kefederek örenip keyifli vakit geçirmeleri için 81 ilde geziler, ziyaretler, sanatsal, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerden oluan bir program hazrland.

Yeni Eitim-Öretim çalma Takvimi Modeli dorultusunda 18 milyona yakn örenci ve 957 bin öretmen, 2019-2020 eitim öretim ylnn ilk ara tatilini 18-22 Kasm 2019da yapacak.

MEB, ilk ara tatilde öretmenlere ve örencilere yönelik 18-22 Kasm 2019 Ara Tatil Etkinlik Programn hazrlayarak gerekli planlamalarn yaplmas için 81 l Milli Eitim Müdürlüü ile paylat.

Her il müdürlüü, etkinlik listesinde yer alan temalar çerçevesinde, bata yerel yönetimler olmak üzere üniversiteler ve sivil toplum kurulular i birliiyle kendi etkinlik programn tasarlayacak.

Bakanlk, ilk ara tatille birlikte ülke genelinde yaplacak etkinliklerin planlanmas ve duyurulmas için Ara Tatil çocuk Etkinlik letiim Koordinasyon Birimi de kurdu. Bu birim, etkinliklerin gerçekletirilme sürecinde Bakanlk ile l Müdürlükleri arasndaki koordinasyonu salayacak.

Etkinliklerin illerdeki takip ve planlamas ise l Milli Eitim Müdürlükleri tarafndan oluturulan Ara Tatil çocuk Etkinlik Komisyonlar araclyla dijital ortamda yaplacak ve kamuoyuna duyurulacak.

lk ara tatilde örencilerin tercihine sunulmak üzere hazrlanan etkinlik program, gezi, salk doa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletiim, okuryazarlk, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, aratrma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaam becerileri, el sanatlar, bilim, yardmlama, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana balktan oluuyor.

- Ara tatiller eitim için derin bir nefes

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, AA muhabirine, ara tatil etkinlik programyla ilgili yapt açklamada, Adna ara tatil diyoruz ama aslnda bu ara tatiller eitim için derin bir nefes, derin bir soluk. çocuun sporla, sanatla, doayla, kültürle bulumas için bir haftalk bir frsat. dedi.

Tatil kelimesi ataletten gelir, o yüzden kullanmay çok sevmiyorum. ifadesini kullanan Selçuk, Sanlmasn ki çocuklar bir hafta boyunca atl bir sürecin içinde bekleyecekler. Biz ara tatillerle okulun kaplarn doaya, spora, kültüre, sanata ksacas hayata açtk, eitimi çok daha geni bir alana yaydk. çocuklarmzn 81 ilde yapabilecei faaliyetleri oluturduk, hazrladk. çocuklar için bu bir hafta hem dinlenme hem de hayattan beslenme, yaamdan örenme için bir frsat olacak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git