540 bin eser içinde birinci

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasında Mardinli Elif Nur Aydın’ın yazdığı eser, 540 bin eser arasından seçilerek Türkiye birincisi oldu.

Haberler 05.12.2020 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde Fen Lisesi örencisi olan Elif Nur Aydn, Yeilay ve Milli Eitim Bakanlnn ibirlii ile bu yl 10uncusu düzenlenen ve 540 bin eserin eserin katld Salkl Nesil Salkl Gelecek Yetenek Yarmasnda Türkiye birincisi oldu. Kzltepe Fen Lisesi Müdürü Ferhan Akan böyle bir baar hikayesinin kendi okullarndan çkt için çok mutlu olduklarn, örencileri olan Elif Nur Aydn ve okuldaki öretmenleri tebrik ettiklerini söyledi.

BRNC GELD

Akan, Okulumuz ulusal çapta düzenlenen deiik yarmalara katlmaktadr. Birçok baar elde etmitir. En son baar hikayemizde Elif Nur kzmzn Yeilayn 10ncusunu düzenlemi olduu Salkl Nesil Salkl Gelecek adl edebiyat dalndaki yarmann ödülünü almtr. Hem Mardinde birinci olan kzmz ayn zamanda Türkiyede de 540 bin eser arasndan birinci gelerek, Türkiye geneli kendisine verilen 5 bin liralk ödülü geçen gün kurum müdürünün katld online bir toplantda kendisine takdim edildi. Bu anlamda böyle bir baar hikayesinin okulumuzdan çkm olmas bizi gururlandrd. Hem kendi admza hem de örencimiz adna çok sevindik. Örencimizin bu anlamda gelecee dönük bir edebi yatrm olduunu düünüyoruz ve baarlarnn devamn bekliyoruz. Bu süreçte kendisine yardmc olan, destek olan öretmen ve idareci arkadalarma da teekkür diyorum. Bu baarda en büyük pay onlarndr dedi.

Ana Sayfaya Git