60 oyun var

Okullar pazartesi günü açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 60 temassız oyun içeren kitap hazırladı. Bakan Ziya Selçuk, Ankara Yenimahalle Çiğdemtepe’deki Şehit Aytaç Usta İlkokulu’nun bahçesinde temassız oyunların provasını yapan öğretmenlere eşlik etti.

Haberler 18.09.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul öncesi ve 1. snflarn 21 Eylülde yüz yüze eitime balamas öncesi Mill Eitim Bakanl, örencilerin maske, sosyal mesafe ve kiisel hijyen koullarna uyum salayabilmeleri için Temassz Oyunlar Kitab hazrlad.

Ankarada bir okul bahçesinde oyunlarn provalarn yapan öretmenlere elik eden Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Amacmz, çocuklarn yaamlarndaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula balamalarn salkl ve mutlu bir ekilde gerçeklemesini salamakt. Bunun için oyunun gücünden yararlandk dedi.

TEMASSIZ OYUNLAR KTABI

Kitapta yer alan ve hiçbir fiziksel temas içermeyen toplam 60 oyunlar, örencilerin arasnda yeterli sosyal mesafe salanarak ortak materyal kullanmna ihtiyaç duyulmayacak ekilde hazrland. Bakan Selçuk, Biz öretmenlerin öyle bir kural vardr: Örenciye öretecein her eyi önce kendin yaa, kendin dene. O yüzden de burada meslektalarmzla beraber temassz oyunlar nasl oynanyor, hangileri ne ekilde düzenlenebilir, hangisinden balanabilir? te bunlarn provasn yapyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git