70'lik ninenin okuma azmi

Geçen yıl Kur'an-ı Kerim öğrenen 71 yaşındaki Bedriye Kışlakçı, bu yıl da okuma yazma öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında açılan kursa katıldı.

Haberler 03.03.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde yaayan 71 yandaki Bedriye Klakç, Milli Eitim Bakanl Hayat Boyu Örenme Program kapsamnda açlan kursta okuma yazma öreniyor.

Geçen yl Kuran- Kerim örenen Klakç, bu yl da okuma yazma bilmedii için otobüs duraklarnda, alveri merkezlerinde, hastanelerde yaad skntlar gidermek amacyla Halk Eitim Merkezi tarafndan ehit Mustafa Gündodu lkokulunda açlan kursa katld.

Örenciler gibi tahtaya kalkan, ilerleyen yana ramen okuma yazma örenmek için gayret gösteren Bedriye Klakç, azmiyle herkese örnek oluyor.

6 çocuk ve 6 torun sahibi Klakç, okuma yazma bilmedii için karlat sorunlar da bu eitimle amay ümit ediyor.

- Kz çocuklarn okula göndermediler

Bedriye Klakç, AA muhabirine yapt açklamada, çocukluunun köyde geçtiini, o dönemde köyde okul olmad için erkeklerin ehirdeki okullara gönderildiini söyledi.

Kz çocuklarn okula göndermediler. diyen Klakç, çevresinde çok okuma yazma bilmeyen kadn olduunu belirtti.

70 yanda Kuran- Kerim örendiini ifade eden Bedriye Klakç, okuma yazma bilmedii için günlük yaamda karlat skntlara deinerek, Biri bana telefon açyordu, ancak arayann kim olduunu bilmiyordum. Hastaneye gidiyorum hangi doktora gideceimi bilmiyorum. Markete gidiyorum etiketleri okuyamyorum. Minibüs geliyor, hangi hat olduunu bilmiyorum. Okumann ya yoktur. Geçen sene Kuran örendim. nallah okuma yazmay da örenirim. stiyorum ki herkes gelsin, okuma yazma örensin. diye konutu.

- Okuma yazma kurslarna youn ilgi

Okul müdürü Hüsnü Kii ise her yl birinci kademe okuma yazma kursu açtklarn, bu kurslara katlan okuma yazma bilmeyen mahalle sakinlerini okur yazar yaptklarn dile getirdi.

Açlan kurslara youn ilgi gösterildiini dile getiren anlatan Kii, Bu yl okuma yazma örenme talebinde bulunan ablalarmz, teyzelerimiz oldu. Bu sene çok ilginç bir olay yaadk. Okumann ya yoktur sözünün de canl ahidi olduk. Bedriye Klakç ablamz okulumuza bavurarak okuma yazma örenmek istediini belirtti. Bedriye teyzemiz okuma yazmaya son derece istekli, onun durumu dier kursiyerlerimiz üzerinde de bir etki yaratm durumda eklinde konutu.

Hüsnü Kii, Klakçnn en ksa sürede okuma yazma öreneceine inandn ifade ederek, okuma yazma örenmek isteyen herkesi kursa beklediklerini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git