70'lik ninenin okuma azmi

Geçen yıl Kur'an-ı Kerim öğrenen 71 yaşındaki Bedriye Kışlakçı, bu yıl da okuma yazma öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında açılan kursa katıldı.

70'lik ninenin okuma azmi

Bingöl'de yaşayan 71 yaşındaki Bedriye Kışlakçı, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında açılan kursta okuma yazma öğreniyor.

Geçen yıl Kur'an-ı Kerim öğrenen Kışlakçı, bu yıl da okuma yazma bilmediği için otobüs duraklarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla Halk Eğitim Merkezi tarafından Şehit Mustafa Gündoğdu İlkokulunda açılan kursa katıldı.

Öğrenciler gibi tahtaya kalkan, ilerleyen yaşına rağmen okuma yazma öğrenmek için gayret gösteren Bedriye Kışlakçı, azmiyle herkese örnek oluyor.

6 çocuk ve 6 torun sahibi Kışlakçı, okuma yazma bilmediği için karşılaştığı sorunları da bu eğitimle aşmayı ümit ediyor.

- "Kız çocuklarını okula göndermediler"

Bedriye Kışlakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunun köyde geçtiğini, o dönemde köyde okul olmadığı için erkeklerin şehirdeki okullara gönderildiğini söyledi.

"Kız çocuklarını okula göndermediler." diyen Kışlakçı, çevresinde çok okuma yazma bilmeyen kadın olduğunu belirtti.

70 yaşında Kur'an-ı Kerim öğrendiğini ifade eden Bedriye Kışlakçı, okuma yazma bilmediği için günlük yaşamda karşılaştığı sıkıntılara değinerek, "Biri bana telefon açıyordu, ancak arayanın kim olduğunu bilmiyordum. Hastaneye gidiyorum hangi doktora gideceğimi bilmiyorum. Markete gidiyorum etiketleri okuyamıyorum. Minibüs geliyor, hangi hat olduğunu bilmiyorum. Okumanın yaşı yoktur. Geçen sene Kur'an'ı öğrendim. İnşallah okuma yazmayı da öğrenirim. İstiyorum ki herkes gelsin, okuma yazma öğrensin." diye konuştu.

- Okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Okul müdürü Hüsnü Kişi ise her yıl birinci kademe okuma yazma kursu açtıklarını, bu kurslara katılan okuma yazma bilmeyen mahalle sakinlerini okur yazar yaptıklarını dile getirdi.

Açılan kurslara yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren anlatan Kişi, "Bu yıl okuma yazma öğrenme talebinde bulunan ablalarımız, teyzelerimiz oldu. Bu sene çok ilginç bir olay yaşadık. 'Okumanın yaşı yoktur' sözünün de canlı şahidi olduk. Bedriye Kışlakçı ablamız okulumuza başvurarak okuma yazma öğrenmek istediğini belirtti. Bedriye teyzemiz okuma yazmaya son derece istekli, onun durumu diğer kursiyerlerimiz üzerinde de bir etki yaratmış durumda" şeklinde konuştu.

Hüsnü Kişi, Kışlakçı'nın en kısa sürede okuma yazma öğreneceğine inandığını ifade ederek, okuma yazma öğrenmek isteyen herkesi kursa beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz