Açık öğretim ertelendi

Açık öğretim kurumları sınavları ertelendi

Haberler 14.03.2020 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), 21-22 Martta yaplacak açk öretim kurumlar snavlarn erteleme karar ald.

MEB yetkililerinden alnan bilgiye göre, Bakanlk yurt dnda yaplacak açk öretim kurumlar snavn koronavirüs önlemleri nedeniyle daha önce iptal etmiti.

MEB tarafndan yaymlanan Merkezi Snav Uygulama Takvimine bal olarak her yl aralk, mart ve temmuz aylarnda 3 dönem halinde yaplan snavlarn mart dönemi snavlar eylül aynda yaplacak.

Bakanlk, ihtiyaç durumunda genellikle eylül aynda bu kapsamda ek snav yapyordu. Dolaysyla ertelenen snavn yurt d da dahil eylül aynda yaplacak ek snavla birletirilmesi planlanyor.

- Yurt içi ve yurt dnda ayn tarihlerde yapacaz

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konuya ilikin AA muhabirine yapt açklamada, unlar kaydetti:

Bildiiniz gibi koronavirüs önlemleri çerçevesinde tüm süreçlerimizi gözden geçiriyor ve gerekli önlemleri alyoruz. Bu kapsamda 21 ve 22 Mart tarihlerinde yaplacak ve yaklak 3 milyon örencinin girecei, 400 binin üzerinde öretmenimizin görev alaca açk öretim kurumlar snavlarn erteleme karar aldk. Bu snavlarn yurt d merkezlerindeki snavlarn önlem olarak zaten önceden iptal etmitik. Dolaysyla bu snav hem yurt içi hem de yurt dnda söz konusu tarihlerde yaplmayacak.

Arkadalarmz bu snavn ne zaman yaplabilecei ile ilgili çalmay da tamamladlar. Eylül aynda yapacamz ek snav tarihi ile bu snav birletireceiz ve ertelenen snav eylül ay içerisinde yurt içi ve yurt dnda ayn tarihlerde yapacaz.

Ana Sayfaya Git