Anadolu Üniversitesi açıköğretim sınavları internetten yapılacak

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi bünyesindeki Açıköğretim, İşletme ve İktisat fakültelerinin bahar dönemi ara sınavları, 18 Nisan-7 Mayıs tarihlerini kapsayan 20 günlük süreçte internet tabanlı ortamlarda yapılacak.

Haberler 31.03.2020 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AÜ Rektörü Prof. Dr. afak Ertan çomakl, Rektörlük Senato Salonunda düzenledii basn toplantsnda, Açköretim Sisteminde eitimlerin devam ettiini hatrlatarak, evinde, i yerinde olan tüm açköretim örencilerinin Evde kal sloganyla eitimden ban kopartmadan bilgi akn sürdürdüünü söyledi.

1 milyondan fazla örencisi bulunan Açköretim Sisteminde 18-19 Nisanda yaplacak snavlarnn durumunun merak edildiini belirten Prof. Dr. çomakl, öyle konutu:

Bugün itibaryla 3 haftalk bir süreç var. Salk Bakanl, çileri Bakanl ki en üst makam Cumhurbakanl ile dier birimlerin ald kararlar çerçevesinde insanlar bir araya getirmeme konusunda hemfikir kaldk. lgili kurumlarmz ve Senato kararmzla Açköretim Sisteminin devam ettirilmesi ve yetki alarak bu erteleme yaplacaksa ertelemenin, deilse baka baka bir çözüm yolu varsa bunu aramann yollarna gittik. Bu dorultuda Açköretim, ktisat ve letme fakültelerinin 2019-2020 öretim yl bahar dönemi ara snavlarnn 18 Nisan-7 Mays tarihlerinde 20 günlük süreçte internet tabanl ortamlarda gerçekletirilmesi karar alnmtr.

Prof. Dr. çomakl, Bilgisayar Aratrma ve Uygulama Merkezi, Açköretim Sistemindeki fakülteler, Test Aratrma Birimi, Örenim Teknolojileri Aratrma, Gelitirme Birimi gibi birimlerin yetkilileriyle toplant yaparak snav süreçlerine ilikin bütün olaslklar deerlendirdiklerini ve öretim süreçlerinin aksamamas bakmndan büyük bir sorumluluk alnarak ara snavlarn internet ortamnda yaplmasna karar verildiini vurgulad.

KYE ÖZEL SINAV

Alnan kararda snav süreçlerinde örencilerin bir arada bulunmalarnn meydana getirecei salgn riski bata olmak üzere snavlarn ertelenmesi durumda mezuniyetlerinin gecikmesi ve öretim sürecinin uzamas gibi ortaya çkacak olumsuzluklarn da göz önünde bulundurulduunu anlatan Rektör çomakl, öyle devam etti:

Bu kararla 1 milyonu akn örenci için internet tabanl snav uygulamasn yönelik bütün hazrlklar tamamlanm ve ayrca Açköretim Sisteminin çok farkl sosyo demografik gruplardan oluan örenci çeitlilii gözetilerek kapsaml, detayl çalmalar yürütülmütür. Bahar dönemi ara snavlarnn internet tabanl ortamda gerçekletirilmesi için gerekli hazrlklar tamamlanmtr. Açköretim snavlar ilk defa internet ortamnda kiiye özel olarak gerçekletirilecektir. Snava katlan her örenci e deer farkl sorularla karlaacaktr. Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi internete eriim salayabilen her türlü materyalin kullanlmasna dönük testler de gerçekletirilmitir. Örenciler istedikleri gün ve saatte bulunduklar yerden snav sistemine internet eriimi üzerinden giri yapabilecektir.

REFAKATL 2 BN 623 ÖRENC çN DE HAZIRLIK YAPILDI

Prof. Dr. çomakl, Açköretim Sisteminde 2 bin 623 refakatli (dezavantajl, engelli) örenci olduuna deinerek, onlarn da snavlara dahil olabileceini ve bu konuda hazrlklarn tamamladklarn aktard.

Yurt d programlarndaki örencilerin de snav takvimi deimeden ara snavlar için ayn olanaklarn salanacan dile getiren çomakl, Snav süresince bata salk personelimiz olmak üzere zorunlu sebeplerle görevi banda olan kamu personeli örencilerimiz için alternatif çözümler sunabilmek amacyla tüm çalmalarmz bitirildi. diye konutu.

Rektör çomakl, örencilerin resmi kanallardan yaplan açklamalar dnda hiçbir bilgiye itibar etmemesini istedi.

Ana Sayfaya Git